Vir: Facebook profil Pokrajinski muzej Maribor
Potapljači Potapljaškega Društva Maribor so lani v reki Dravi odkrili kamnito najdbo, ki jo bodo jutri predali Pokrajinskemu muzeju Maribor.

Okrogla kamnita najdba, ki so jo potapljači Potapljaškega Društva Maribor odkrili v reki Dravi v v okviru Ekološke akcije Drava 2019, je po prvih raziskavah srednjeveška topovska krogla.

Vir: Facebook profil Pokrajinski muzej Maribor

»Glede na dimenzijo bi lahko pripadala nekoliko težjemu poljskemu topništvu, značilnemu za srednjeevropski prostor, ki so ga uporabljali od zgodnjega 15. do začetka 16. stoletja. Krogla je izdelana iz litotamnijskega apnenca, ki je na Štajerskem veliko,« so zapisali na Facebook profilu Pokrajinskega muzeja Maribor.

Potapljači bodo najdbo v soboto, 6. junija ob 16. uri, svečano predali Pokrajinskemu muzeju Maribor.

Tudi letos bodo potapljači iz Slovenije in tujine stopili skupaj ter čistili reko Dravo

Že 28. mednarodna ekološka akcija Drava – Ni nam vseeno! bo potekala v soboto v Mariboru, na Ptuju in v Varaždinu na Hrvaškem.

Z akcijo obeležujejo svetovni dan okolja. »Letos se bomo v sodelovanju z Ribiško družino Maribor, s katero sicer že več let sodelujemo, posvetili življenju v reki, torej ribam, ki živijo v reki, in problemu neavtohtonih vrst,« je za STA povedal Vojo Eraković iz Potapljaškega društva Maribor.

Vir: Facebook profil Pokrajinski muzej Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice