Kako dobro poznate sodobno umetnost? Pobliže jo lahko zdaj spoznate s festivalom Art Stays, ki danes prihaja v najstarejše slovensko mesto.

Letošnji festival sodobne vizualne umetnosti bo potekal pod naslovom Natur-al(l) ter predstavil produkcijo domačih in tujih umetnikov. Posebno pozornost bodo tokrat namenil ustvarjalcem, ki se osredotočajo na človekov vpliv na okolje.

Več kot 150 ustvarjalcev

Na trgih in v stavbah starega mestnega jedra mesta Ptuj bo festival združil vrhunske umetnike v zelo širokem spektru: od slikarstva, fotografije, kiparstva, instalacij do videa, performansov in glasbe. 

Na največjem slovenskem festivalu sodobne vizualne umetnosti se bo tako predstavilo skupno več kot 150 avtorjev. Organizatorji pa obljubljajo tudi bogat kino program na atraktivnih lokacijah in delavnice sodobnih umetnosti.

Odprtje že danes

Festival bodo danes ob 19. uri odprli z veliko razstavo avstrijskega kiparja Johanna Feilacherja in s Hommage to Joseph Beuys, predstavitvijo Beuysovih ekološko naravnanih projektov Difesa della natura, Grasselo in Olivestone v Dominikanskem samostanu. 

Dogajanje pa se bo nato preselilo na "umetniško prenovljen" Slovenski trg s koncertom skupine Patetico.

Festivalski abonmaji za oglede razstav in kino predstav so sicer že na voljo v Turistično informativnem centru (TIC) na Slovenskem trgu na Ptuju, razstave pa bodo na različnih razstaviščih odprte še vse poletje do 5. septembra 2017.

Več informacij o samem dogodku najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice