Bliža se tradicionalni in tokrat že devetnajsti festival Letni oder Ruše, ki se bo tudi letos, med 24. avgustom in 1. septembrom, odvijal na edinstvenem, a prenovljenem prizorišču kamnitega amfiteatra v objemu mogočnih pohorskih smrek.

Organizatorji tudi za letos obljubljajo nepozaben program ob slovesu poletja, katerega osrednje dogajanje se bo dogajalo na odru v kamnitem amfiteatru, kjer bodo gostili glasbenike, igralce in stand up komike.

V 19 letih je vsaj 300 dogodkov obiskalo več kot 90.000 obiskovalcev. Festival pa ni prepoznaven le med meščani Ruš in okolice, temveč privablja obiskovalce iz vse Slovenije.

Glasbena in uprizoritvena mešanica

24. avgusta bodo tako pričeli z gostujočim Filmskim festivalom UNAFF traveling film festival. Gre za potujoči filmski festival Združenih narodov, ki je eden najvplivnejših in najpomembnejših filmskih festivalov na temo človekovih pravic, gostoval pa je že v New Yorku, Parizu, Denverju in mnogih drugih svetovnih prestolnicah.

A festival bodo otvorili z mešanico glasbenih zvrsti in skupin: Disciplin A Kitschme, King Foo, Siti Hlapci in Standby, nadaljevali pa ga bodo s komedijo Branka Đuriča – Đura, glasbenim popotovanjem Vlatka Stefanovskega in Vaska Atanasovskega, Tremi tenorji in Classicom, komedijo FRPRUH Matjaža Javšnika in Orlekov ter zaključili z velikim koncertom Tonija Cetinskega.

Program osrednjega prizorišča

Petek, 24. 8. 2018
20.30 UNAFF 2018 Traveling film festival Ruše Festival dokumentarnih filmov Združenih narodov!

Sobota, 25. 8. 2018
20.30 UNAFF 2018 Traveling film festival Ruše Festival dokumentarnih filmov Združenih narodov
21.00 SOBOTNI PARTY! / Disciplin A Kitschme, Siti hlapci, King Foo, Standby

Nedelja 26. 8. 2018
20.00 Đurologija – Branko Đurič - Đuro

Torek, 28. 8. 2018
21.00 Vlatko Stefanovski & Vasko Atanasovski 

Sreda, 29. 8. 2018
20.00 Operni večer – Trije tenorji & Classico pod zvezdami

Četrtek, 30. 8. 2018
21.00 FRPRUH – Orlek & Matjaž Javšnik

Sobota, 26. 8. 2018
21.00 Tony Cetinski – Veliki koncert, predskupina Sence

Prvič letos tudi filmski festival

Filmski festival Združenih Narodov (UNAFF) je nastal leta 1998 na pobudo filmske kritičarke in predavateljice na Standforski univerzi v Kaliforniji Jasmine Bojić. Motivacija za ustanovitev tega filmskega festivala je bila petdeseta obletnica podpisa Svetovne deklaracije o človekovih pravicah.

Potujoči filmski festival UNAFF združuje avtorje dokumentarnih filmov, ki se ukvarjajo s temami, kot so človekove pravice, preživetje v okolju, zaščito beguncev, rasizma, izobraževanja, vojne in miru. Festivalu Letni oder Ruše bo tako gostil enega najvplivnejših in najpomembnejših festivalov na področju človekovih pravic. Gost bo Duane Yazzie, indijanec iz plemena Navaho in subjekt filma, ki bo ob tej priložnosti prvič obiskal Evropo.

Spremljevalni program

Obiskovalce čaka tudi pester brezplačen spremljevalni program s koncerti, kulturnimi dogodki ter vsakodnevno glasbo z vinilk v Tržnici Triglav, kjer bodo s kulinarično ponudbo obiskovalce razvajali tudi gostinci.

Bližnji park pred Občino Ruše bo gostil Ljudski oder, kjer se bodo predstavila lokalna društva, v parku pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki bodo imeli možnost sodelovanja na različnih brezplačnih ustvarjalnih delavnicah, gledaliških predstavah ter športnih aktivnostih.

Pestro pa bo tudi na Čolnarni pod Športnim parkom Ruše, kjer bo študentski klub KURS poskrbel za zabavo, šport in osvežitev, obiskovalci pa bodo lahko veslali s kajaki in kanuji po reki Dravi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice