Eva Sajovic, umetnica slovenskih korenin, ki že vrsto let živi in ustvarja v Londonu, prihaja v rezidenco Galerije Media Nox. V Mariboru bo bivala med 10. in 15. julijem.

Umetnica bo v Mariboru razstavljala prvič, v sklopu njenega bivanja v Mariboru pa prireja tudi Learning Lab (t.i. učni laboratorij), ki bo kot celodnevni dogodek za umetnike, aktiviste, kustose in vse zainteresirane, potekal  v četrtek, 13. 7. med 10. in 17. Uro v prostorih galerije. Isti dan bo ob 19. uri tudi otvoritev razstave omenjene umetnice.

Vloga fotografije v sodobnem času

Osrednja tema Learning Lab-a je vezana na vlogo fotografije v sodobnem času, ki se sooča z izzivi migracij. Ali aktivistična vloga fotografije pripomore k reševanju problemov kot je begunska kriza ali jo le še poglablja? Udeleženci bodo prespraševali vlogo diktata fotografskih agencij ter spoznali ekološko-sociološki fotografski pristop v sklopu omenjene tematike.

Gostji Learning Laba bodo ob umetnici Evi Sajovic še Agnes Czajka (Open University, London), Áine O’Brien (Counterpoints Arts, London) ter Chiara Perini (Invisible Cities, Italy). Projekt je nastal v koprodukciji s Terra Vera iz Slovenije in je bil prvič realiziran v Tate Exchange London.

Kaj je Learning Lab

Učni laboratorij oz. Learning Lab je konstruktivna oblika sodelovanja med kulturniki, aktivisti, predstavniki civilne družbe, raziskovalci in oblikovalci politik skozi dialog, ki premika meje uveljavljenega. Udeleženci iščejo odgovore na splošna vprašanja perečih družbenih vprašanj, pri čemer je še posebej v ospredju tema migracij. Learning Lab (učni laboratorij) je participatorna oblika diseminacije znanja in raziskovalni proces obenem. Je praktična delavnica, dogodek, panela, okrogla miza, projekcija ali pogovor v obliki inovativne, nehierarhične in participatorne prakse širjenja znanja in zavedanja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice