Rezidenca Galerije Media Nox z gostjo iz Londona

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Rezidenca Galerije Media Nox z gostjo iz Londona

Eva Sajovic, umetnica slovenskih korenin, ki že vrsto let živi in ustvarja v Londonu, prihaja v rezidenco Galerije Media Nox. V Mariboru bo bivala med 10. in 15. julijem.

Rezidenca Galerije Media Nox z gostjo iz Londona
  • Rezidenca Galerije Media Nox z gostjo iz Londona Rezidenca Galerije Media Nox z gostjo iz Londona

Umetnica bo v Mariboru razstavljala prvič, v sklopu njenega bivanja v Mariboru pa prireja tudi Learning Lab (t.i. učni laboratorij), ki bo kot celodnevni dogodek za umetnike, aktiviste, kustose in vse zainteresirane, potekal  v četrtek, 13. 7. med 10. in 17. Uro v prostorih galerije. Isti dan bo ob 19. uri tudi otvoritev razstave omenjene umetnice.

Vloga fotografije v sodobnem času

Osrednja tema Learning Lab-a je vezana na vlogo fotografije v sodobnem času, ki se sooča z izzivi migracij. Ali aktivistična vloga fotografije pripomore k reševanju problemov kot je begunska kriza ali jo le še poglablja? Udeleženci bodo prespraševali vlogo diktata fotografskih agencij ter spoznali ekološko-sociološki fotografski pristop v sklopu omenjene tematike.

Gostji Learning Laba bodo ob umetnici Evi Sajovic še Agnes Czajka (Open University, London), Áine O’Brien (Counterpoints Arts, London) ter Chiara Perini (Invisible Cities, Italy). Projekt je nastal v koprodukciji s Terra Vera iz Slovenije in je bil prvič realiziran v Tate Exchange London.

Kaj je Learning Lab

Učni laboratorij oz. Learning Lab je konstruktivna oblika sodelovanja med kulturniki, aktivisti, predstavniki civilne družbe, raziskovalci in oblikovalci politik skozi dialog, ki premika meje uveljavljenega. Udeleženci iščejo odgovore na splošna vprašanja perečih družbenih vprašanj, pri čemer je še posebej v ospredju tema migracij. Learning Lab (učni laboratorij) je participatorna oblika diseminacije znanja in raziskovalni proces obenem. Je praktična delavnica, dogodek, panela, okrogla miza, projekcija ali pogovor v obliki inovativne, nehierarhične in participatorne prakse širjenja znanja in zavedanja.

Foto: Eva Sajovic
Matej Regent
nedelja, 9 Julij, 2017 - 09:15 Osveženo: 9. Julij 2017 - 9:20

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.