Odpovedan je Gala koncert opernih arij pred Slovenskim narodnim gledališčem Maribor.

Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor je zaradi porasta števila okužb z novim koronavirusom odpovedala za v petek, 26. junija, napovedani Gala koncert opernih arij pred gledališčem.

Kot so sporočili, si prizadevajo zagotavljati največjo možno varnost tako zaposlenih kot tudi obiskovalcev, zato so se ob skokoviti rasti okužb v zadnjih dneh odločili, da dogodka, ki ga je občinstvo nestrpno pričakovalo, ne bodo izvedli.

»Slovensko narodno gledališče Maribor, ki pod isto streho združuje Dramo, Opero, Balet in Festival Borštnikovo srečanje, ima kljub globalno nenaklonjenim okoliščinam po izbruhu epidemije koronavirusa, ki je tako rekoč čez noč prekinila kulturno-umetniško dejavnost naše hiše, za seboj odmevno sezono, v kateri smo obeležili stoletje nepretrganega bivanja slovenske besede,« je direktor Slovenskega narodnega gledališča Maribor Danilo Rošker ocenil trenutno stanje. 

»Čas izolacije in odsotnosti drug od drugega sta nam ponudila priložnost, da na novo premislimo, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, kar nas navdihuje, nam bogati življenje in nam ne nazadnje daje možnost, da spremenimo pogled na svet, ki nas obdaja. Umetniški program naše gledališke hiše v sezoni 2020/2021 smo zasnovali po načelih slogovne raznovrstnosti, tematske zaokroženosti in predvsem z zagotavljanjem visokih umetniških standardov,« dodaja. 

Več o repertoarju Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za sezono 2020/2021 tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice