Oktobra se bo mlada glasbena skupina Infected podala na prav posebno akustično koncertno turnejo. Ste že slišali za »Tour dé Kauch«?

Domiselni glasbeniki so že večkrat prijetno presenetili. Pred leti so organizirali koncert na ptujskem gradu Rockcajt. Letos so z dobrodelnim dogodkom Ptujcajt zbrali sredstva za Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, ki je v julijskih neurjih na pomoč priskočilo tudi njim.

Zdaj »okuženci« kujejo nove načrte; v kratkem bodo začeli vseslovensko koncertno turnejo Tour dé Kauch.

»Ne bomo igrali po klubih, trgih ali kavarnah, pač pa pri nekom doma. Osem prijaznih ljudi  nam je posodilo domače dnevne sobe in za en večer bodo postale pravo koncertno prizorišče. Po naših podatkih bo to prva slovenska stanovanjska turneja,« so povedali v glasbeni skupini Infected.

Foto: Vita Orehek, oblikovanje: Nia Gombač

Kdaj ste koncert nazadnje poslušali s kavča?

Koncerti bodo odprtega tipa, obiskal jih bo torej lahko kdorkoli, bo pa zaradi omejenega števila mest potrebna predhodna najava po elektronski pošti na [email protected] ali po telefonu na 041 842 351. Ob prijavi bodo obiskovalci tudi izvedeli točno lokacijo. Še to: vseh osem koncertov turneje bo brezplačnih.

»Zdaj pa vi nam povejte, kdaj ste bli nazadnje na đabe koncertu pa še s kavča ste ga gledli?« so Infected v 'ptujščini' povprašali ljubitelje glasbe.

Koncertna turneja se bo začela 19. oktobra v Kopru. Do 25. januarja prihodnjega leta pa bodo ptujski glasbeniki nastopili še v Škofji Loki, Mariboru, Murski Soboti, Celju, Novem mestu in Ljubljani, 4. januarja 2020 pa na Ptuju.

»Stanovanja sprejmejo različno število ljudi, od 30 do 70. Na Ptuju imamo zaenkrat na razpolago le manjše stanovanje v centru mesta, zato razmišljamo še o dodatnem ptujskem koncertnem terminu,« je povedala Taja Islamovič iz Infected.

Vzdušje v dnevni sobi je povsem drugačno kot na trgu

Zamisel za koncertno turnejo po dnevnih sobah je glasbena zasedba Infected dobila, ko je februarja letos prvič nastopila na Subkulturnem kavč festivalu. Gre za mednarodni intimni kulturni festival, ki v slovenski prestolnici išče stanovanja za predstave in akustične koncerte. Ptujski glasbeniki so v intimnem vzdušju koncerta tako uživali, da so s tem sklenili nadaljevati.

Infected sestavljajo bas kitarist Gašper Bračič, ritem kitaristka Taja Islamovič, bobnar Jure Kovačič, solo kitarist Jure Pišek in pevka Katja Vučkovič Zinrajh. V sedanji zasedbi ustvarjajo od leta 2014.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice