Štajerski argo, senzacija na družbenih omrežjih, prihaja tudi na knjižne police. »Knjiga bo! Rokenrol!« pravi Mariborčanka, ki stoji za priljubljenimi profili.

Instagram stran Štajerski argo šteje že več kot 32.000 sledilcev, na Facebooku stran všečka 26.340 oseb. Kar je veliko več, kot si je avtorica strani predstavljala na začetku.

»Naredila sem ga iz čistega dolgčasa in heca,« pravi Mariborčanka sredi svojih dvajsetih, ki identitete ne želi razkriti. Anonimna avtorica, ki ga ustvarja, v nasprotju s prepričanjem marsikoga ni slavistka.

Zdaj iz zabavne zgodbe, ki navdušuje Štajerce in Neštajerce, nastaja jezikoslovni priročnik: »Uradno vam sporočam, da se Štajerski árgo ne bo več samo 'skrolal' po družbenih omrežjih, ampak se bo stvar dalo prelistat! Mhm, kuj take!« Knjiga bo decembra izšla pri Založbi Pivec.

Knjiga Štajerski árgo bo predstavila najljubše mariborske izraze, besedne zveze in značilne fraze, ki so jim dodane še etimološko-jezikoslovne razlage in primeri rabe v 'naravnem habitatu'.

Slednje so povzeli po istoimenski radijski rubriki, ki jo na Radiu Maribor predvajajo od leta 2019. Radijskim rubrikam je možno prisluhniti s pomočjo QR kod, ki bodo po skeniranju s pametnim telefonom ali tablico predvajale izbrani árgo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njuki fuki (nepreverjen)

Kek bo tudi dobil, samo ne evre ampak odpustnico!!!

Starejše novice