Foto: Festival Arsana
Arsana festival se ponovno vrača na Ptuj. Tokrat še bolj spektakularen.

Tokrat se bo festival Arsana na Ptuju odvijal že petnajsto leto. V preteklih štirinajstih so ponudili preko tisoč dogodkov, gostili 10.500 umetnikov mednarodnega slovesa, privabili so skoraj pol milijona obiskovalcev z vseh koncev sveta.

Počasi so preraščali v enega najbolj prepoznavnih žanrsko raznolikih festivalov v Sloveniji, a dolga tradicija odmeva že po celem svetu. Ptuj bo to poletje ponovno postavljen na svetovni glasbeni zemljevid. 

Letos bo potekal med 14. in 29. julijem, odvijalo se bo več kot 50 dogodkov, gostili pa bodo 350 domačih in tujih ustvarjalcev s področja klasične, jazz, etno, world, rock in popularne glasbe.

Letos naposled na prenovljenem Vrazovem trgu 

Lokacije festivala tudi letos v glavnini ostajajo enake. Dogodki se bodo zvrstili v Minoritskem samostanu, na tržnici, nekaj tudi na Ptujskem gradu, letos pa bo več dogodkov tudi na prenovljenem Vrazovem trgu pa tudi na drugih lokacijah po Ptuju. Letos bodo gostovali tudi na Ptujski Gori in v Ljubljani. 

Letošnja spektakularna novost je Večer slovenske popevke. Je dogodek, ki se je pričel pred mnogimi leti na Bledu, letos pa ga ima čast gostiti tudi Ptuj.

Na tem gala večeru se obetajo vrhuncu slovenske popularne glasbe v izvedbi uveljavljenih solistov, kot so Raiven, Nuška Drašček, Lea Likar, Gregor Ravnik, Saša Lešnjek, Alenka Godec, Oto Pestner, Elda Viler in Alfi Nipič. Nastopili bodo ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija. 

Letos bo ta dogodek v Ljubljani in na Ptuju, a bosta z različnimi programi. Ptujska verzija bo tradicionalna, ljubljanska pa bo posvečena Tomažu Domicelju in bo tako zasnovana nekoliko bolj rockersko. 

Delin: »Izzivov je veliko«

Mladen Delin, umetniški vodja in direktor Arsane, je dejal, da festival vsako leto pridobi večjo veljavo. Ponudb, da bi se z gostovanji širili še v druga mesta, je več. 

»Zelo sem vesel, da prihaja občinstvo iz cele Slovenije, da so Ptujčani sprejeli festival za svojega, zelo sem vesel, da nas Mestna občina Ptuj podpira,« je dejal Delin. 

Verjame, da tudi ta festival pripomore k ptujskemu butičnemu turizmu, predstavlja perspektivo mesta. 

Izpostavil je tudi, da redno dobivajo ponudbe glasbenikov iz vseh koncev in krajev sveta. Od lanskega septembra pa do danes je tako na Arsanin naslov prispelo 1500 ponudb za sodelovanje. 

»Kar pomeni da, ko glasbeniki iščejo poletne koncerte, je Arsana na zemljevidu zelo blizu vrha,« je dodal. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice