V tednu, ki ga bo zaznamovalo sončno vreme, Maribor ponuja obilo dogajanja.

Za ta teden je napovedano lepo in sončno vreme, zato ga bo treba maksimalno izkoristiti. V Mariboru bo, poleg Lige prvakov, ta teden potekalo kar nekaj dogodkov, ki vam bodo lahko popestrili sončne dneve. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Ponedeljek, 16. oktober

19.30 - Popotniške pesmi v Drami SNG Maribor. Cikel Glas iz davnine bo tokrat gostil baritonista Darka Vidica. Z Nejcem Lavrenčičem ob klavirju bosta izvedla cikel samospevov L. van Beethovna z naslovom An die ferne Geliebte / Oddaljeni ljubljeni, ki je prvi cikel samospevov kdajkoli napisan. 

Torek, 17. oktober

9.00 - Mali simpozij 2017 - O hrani in okoli nje. V Pokrajinskem muzeju Maribor bo potekal Mali simpozij 2017, ki se letos tematsko navezuje na razstavo Debata o kuhinji – Kitchen debate, ki je v muzeju odprta že od junija. Na simpoziju bo predstavljenih 12 referatov osnovnošolcev iz Maribora in okolice.

20.45 – Tekma NK Maribor in Liverpool. Na stadionu Ljudski vrt bo potekala tekma Lige Prvakov, kjer se bodo pomerili nogometaši Maribora proti nogometašem iz Liverpoola. Za vse, ki pa nimajo vstopnice pa je na Trgu Leona Štuklja organiziran ogled tekme na velikem zaslonu.

Sreda, 18. oktober

17.30 - Koncert ob 500-letnici reformacije. Koncert, ki je del serije koncertov ˝Hommage a Franz Liszt˝, bo potekal v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Maribor. Nastopila bo Adrijana Magdovska, ki je igrala že v vseh večjih slovenskih glasbenih hramih. 

17.30 - Z roko v roki: O povezovanju beguncev in skupnosti. V Vetrinjskem dvoru boste ob sproščenem pogovu in druženju z gosti lahko od blizu odkrili, kako poteka družbeno vključevanje beguncev v štajerski prestolnici.

Četrtek, 19. oktober

16.30 - Kulinarične razglednice: Po grških tavernah. V Vetrinjskem dvoru bo potekala kulinarična delavnica za vse ljubitelje grške hrane, pa tudi tiste, ki bi njihovo hrano želeli spoznati. Ob tradicionalnih dobrotah se lahko srečate tudi z njihovo glasbo, jezikom in kulturo.
.
18.00 - Akademija ob 20. letnici Zavoda AMS. Dogodek ob 20-letnici obstoja Zavoda Antona Martina Slomška ter 10-letnici Dijaškega doma Antona Martina Slomška, Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška ter Hiši otrok – vrtca Montessori bo potekal v telovadnici Zavoda gimnaziji Antona Martina Slomška. Slavnostni govornik bo Andrej Capuder.

Petek, 20. oktober

9.00 - Dan požarne varnosti – predstavitev gasilcev v Europarku. Osrednji dogodek, ki ga bo v mesecu požarne varnosti organizirala Gasilska zveza Maribor bo v Europarku. Obiskovalcem bodo gasilci predstavil osnove požarne varnosti za občane (uporaba gasilnika, nevarnosti za nastanek požara, pomen evakuacije, pomen prostih intervencijskih površin, …), predstavili bodo spretnosti, aktivnosti in organiziranost gasilcev, za najmlajše bodo pripravili gasilske delavnice, na ogled pa bo tudi gasilska oprema in vozila. 

Festival Borštnikovo srečanje – prične se že tradicionalno, 52. Borštnikovo srečanje, kjer si boste lahko ogledali številne različne predstave. Festival bo trajal do 29. oktobra.

Sobota, 21. oktober

12.00 - Car styling show Lent 2017 se bo odvijal na veliki terasi Mariboxa, kjer si boste lahko ogledali različne znamke vozil, od najstarejših do najnovejših, predelanih in tistih malo manj predelanih vozil.

19.30 - Orkester iz Cadaquésa v Unionski dvorani. Katalonski orkester je bil ustanovljen leta 1988 kot festivalski orkester, za njegovo pripravljenost pa danes skrbi vrsta odličnih dirigentov (ob Jaimu Martínu predvsem sloviti Gianandrea Noseda).

20.20 – tekma NK Maribor – Ankaran Hrvatini. V Ljudskem vrtu se bodo pomerila ekipa Maribora proti Ankaranu Hrvatini. Gre za 13. krog Prve lige Telekom Slovenije. 

Nedelja, 22. oktober

11.00 - Pogovor o uprizoritvi Tisti občutek padanja. V okvirju Borštnikovega srečanja bo v Vetrinjskem dvoru potekal pogovor o nastanku uprizoritve drame Tisti občutek padanja, ki govori o rock zvezdniku Paulu.

18.00 Nemoč. V Slovenskem narodnem gledališču Maribor si lahko ogledate predstavi Nemoč, ki jo je režiral Primož Ekart.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice