Narodni dom Maribor, Društvo Hiša! in Zavod Mars Maribor so tudi letos pripravili čarobni program Vilinskega mesta. Poglejte, kaj vse se obeta.

V petek, 23. novembra, ob 17.00 se bodo v Mariboru prižigale praznične luči, kmalu zatem pa vrata odpira še Vilinsko mesto, ki je pravljično mesto v pravem mestu. Je mesto pristnih odnosov, ustvarjalnosti, družinskega druženja, skupnega ustvarjanja in raziskovanja novega.

V petek ob 18.30 se odpirajo vrata Vilinskega dvora, ko se preseli ulica na dvorišče. Vse do 29. decembra bodo vsak dan čarali vilinski čas, razen ob nedeljah do počitnic. Avtorica idejne zasnove letošnjega vilinskega mesta je Neva Vrba ob pomoči kiparja Marjan Mirta

Vilinska kolesa in galaksije

Letošnja tema Vilinskega mesta so vilinska kolesa in ta vilinska kolesa sestavljajo vilinske galaksije. Razstavljene bodo predvsem na dvorišču in nekaj tudi v notranjih prostorih. Letošnja novost pa je, da se ta vilinska kolesa scensko povezujejo s smrekicami na Gosposki ulici, na Slovenski ulici in na Ulici 10. oktobra. 

Manjši trgi bodo osvetljeni

Društvu Hiša! je letos uspelo dobiti evropski projekt Lumina, katerega bistvo so tudi svetlobne skulpture, ki bodo postavljene na posameznih mariborskih trgih. Na Slomškovem trgu bosta stali dve skulpturi, Rotovški in Židovski trg pa bosta imela vsak svojo svetlobo skulpturo. K sodelovanju so povabili tudi mednarodne umetnike. Otvoritev Lumine bo v petek, 23. novembra, ob 18.30 na Slomškovem trgu. Iz Vilinskega dvora se bodo s procesijo lantern odpravili do Slomškovega trga. 

30. decembra bo potekalo Iskrenje, kjer bodo skupaj z Mariborčani prižgali več kot 400 iskric in se tako poslovili od festivala. 

Vilinska čitalnica igralnica

Za najmlajše bodo že prvi dan odprli prijetno dnevno sobo, ki ji pravijo Vilinska čitalnica igralnica. V njej bodo lahko otroci skupaj s starši, dedki, babicami in strici ustvarjali in se igrali na prijetnih mehkih blazinah, ki bodo oblečene v stare puloverje. Obujali bodo tudi stare običaje, na dvorišču si bodo lahko ogledali kako so včasih kovali. V zgornjih prostorih pa bodo odprli umetniško sobano, kjer bodo povezovali različne vrste umetnosti in spoznavali umetnike. 

Letos spremenjen tudi koncept odra

Na odru v Vetrinjskem dvoru bodo potekale glasbene, gledališke in lutkovne predstave za otroke in koncertne poslastice. Obetajo se kvalitetni in intimni koncerti, začeli bodo z BarriqueBrino Vogelnik in etno zasedbo iz Avstrije, Ano Bezjak in Markom Zaleteljem. 29. decembra pa bo prireditev Silvester special s Tadejem Kamplom  in drugimi vrhunskimi glasbeniki.

V Vilinskem dvoru bodo potekale tudi tematske sobote, prva sobota bo filmska, druga dobrodelna in tretja sobota bo zvitorepčeva. Ob dopoldnevih pa bodo potekale razne plesne delavnice v Vilinski dvorani in pravljične urice. Vse skupaj bodo povezovali z Ano Mrzlo Mariborsko, ki pozimi »razgraja« po ulicah in trgih. 

Vsi dogodki so brezplačni!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice