Režiser Matjaž Latin in igralec Simon Šerbinek sta predstavo povzela po knjigi 'Krhkost' pisatelja in scenarista Jeana-Clauda Carrièra. Datumi in kraj predstave bodo za zunanje obiskovalce znani po 20. juniju. 

Predstava Krhkost je neposredni odraz časa, v katerem živimo. Igralec Simon Šerbinek skozi monodramo izraža sebe, svojo izkušnjo in svoje življenje.  

Posebnost predstave Krhkost je brezčasnost in tudi to, da je primerna za različne generacije in različne prostore. Predstava se bo odvijala na različnih lokacijah v Mariboru, ki pa jih zaenkrat še niso želeli razkriti. Vse informacijo lahko najdete na njihovi Facebook in Instagram strani.

Predstava je nastala v produkciji KOMA, pod okriljem producentk Tanje Kocman in Mateje Naberšnik.

Ideja se je rodila, ko je režiser Matjaž Latin prebiral slovenski prevod knjige Krhkost, ki jo je lektoriral prav Simon Šerbinek.

»Vesel sem, da po zelo dolgem času s Simonom sodelujem v drugačni obliki kot običajno. Simon se z igralstvom ne ukvarja redno, v gledališču sva sodelovala kot lektor in režiser. Lansko leto me je Simon povabil k sodelovanju – kot režiser in igralec. Takrat me je prešinila knjiga, ki niti ni dramsko besedilo, Krhkost. Knjigo sem z veseljem prebral, saj mi je avtor ljub, Simon pa je bil lektor prevoda. Predlagal sem mu, da narediva to stvar. Ker je drugačna, globoka,« pojasni Latin. 

Šerbinek o razlogih za sodelovanje: »Zakaj sem se odločil za sodelovanje najbolje ponazarja prvi odstavek dela Jeana-Caluda Carrièra. Vsi, ko pridemo na svet, dobimo štampiljko Krhko. Ampak, dajmo mi raje začeti pri koncu. Pri smrti. Karkoli nas lahko ubije. Imamo bolezni, vojne, nesreče. Na primer avto, ki zleti s ceste. Ali pa gremo na potovanje, bomba v metroju, krogla, ki se slučajno odbije. Ali pa hrana, s katero se zastrupiš, zadaviš. Kratek stik, napačen korak, vse je lahko usodno. Nedolžni ljudje na primer, umrejo zaradi pikov čebel, padca po stopnicah, kihanja. Umremo lahko tudi med spanjem, če se naše srce ustavi.«

Predstava ne govori samo o smrti, govori še o marsičem. Krhkost temelji na vprašanju o naši minljivosti.

»Predstava je nastala v kreativnih časih, kot jih imenujem. Zato smo se tudi mi kreativno lotili premiere. S predstavo Krhkost smo se odločili povezati markantna mariborska prizorišča. Premiere bodo od 16.6 dalje. O prizoriščih in terminih bomo sproti obveščali,« pojasni producentka, sicer znana mariborska umetnica ličenja, Mateja Naberšnik.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Le kaj se kuha? Predstava, ki bo privabila v klet 7.658 ljudi, le ti pa bodo v blagajno prinesli 189.654 ojrof ... kdor ne verjame, si je sam kriv!

Starejše novice