Foto: Janez Klenovšek
Tokratni Pop-Upstart je minil v znamenju tedna modne revolucije, ki je na pobudo Urške Cotič vključeval več dogodkov v Mariboru.

V Projektni pisarni Centra za kreativnost so se predstavile mariborske trgovine z oblačili iz druge roke, s čimer so organizatorji želeli opozoriti na pomen ozaveščene potrošnje, spodbujanja ponovne uporabe oblačil in dodatkov ter zmanjševanja porabe in slabega vpliva, ki ga ima slednja na okolje.

Predstavljena oblačila je izbrala Andreja Japelj, soustanoviteljica Ateljeja Japlej, ki se ukvarja z zasnovami konceptov in organizacijo dogodkov ter z oblikovanjem pohištvenih kosov in notranje opreme, je pa tudi zvesta obiskovalka mariborskih trgovin z oblačili iz druge roke. 

Pri izbiri oblačil je bila pozorna predvsem na materiale in kvaliteto, izbrala pa je tudi kose znanih blagovnih znamk, med katerimi so bile tudi obleke Vivienne Westwood, La Perle in Marimeko.

»Že od samega začetka prve second hand trgovine v Mariboru sem njihov zvest obiskovalec, saj tam najdem kose oblačil, ki jih ne moreš kupiti nikjer drugje in jih tudi nihče drug ne more imeti, ker mi je pri oblačenju zelo pomembna individualnost. Pomemben vidik kupovanja v second hand trgovinah pa je seveda ponovna uporaba oblačil,« pravi Andreja Japelj. 

Foto: Janez Klenovšek

Na uvodnem pogovoru so sodelovale tudi Tanja Novak iz trgovine hahaha, Majda Križan, Sanja Koren in Mihaela Golob iz trgovine Superstyle ter Mateja Ovsenek iz TEXTILE house. Predstavile so delovanje trgovin in pomembnost ozaveščanja kupcev o pozitivnem vplivu mode, sledilo pa je odprtje pop-up trgovine z oblačili nove spomladanske kolekcije.

Oblačila lahko v Projektni pisarni Centra za kreativnost kupite še danes do 18. ure,  vsi izdelki pa so na voljo po posebnih cenah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice