Tradicionalni Festival mlade literature Urška se bo zaključil jutri, nato pa se bo drugi teden odvijal zanimiv spremljevalni program tradicionalnega festivala.

Tradicionalni Festival mlade literature Urška bo od 12. do 14. oktobra potekal v Slovenj Gradcu. Na festivalu se bo predstavilo pet finalistov. Zmagovalcu, ki bo zbran v petek, 13. oktobra, bo Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Revija Mentor natisnila knjižni prvenec, ki bo objavljen v zbirki Prvenke ter predstavljen na festivalu Urška 2018.

Na osrednji prireditvi, ki bo potekala v petek, 13. oktobra, bodo sodelovali dijaki gimnazije Slovenj Gradec ter glasbene skupine. Predstavljena pa bo tudi uglasbitev zmagovalne pesmi Feferon, ki je sodelovala v natečaju Mentorjev. Protestno pesem Fige Aleša Jenka je uglasbila zasedba JUT. Plesalci bodo v sklopu Besede plešejo pod koreografijo Urške Rupnik odplesali na pesem Katarine Gomboc Dovolj je za živeti. Prireditev je nastala v režiji in izvedbi Andreja Maukca in Draga Ropiča.

Pester program po festivalu

V tednu po zaključku festivala Urška bo potekal zanimiv spremljevalni program. V torek, 17. oktobra, bo v Skladodvnici v Ljubljani na voljo ogled avtorskega projekta KUD Krik in KD svoboda osvobaja Šifra: sam zase, ki jo je režirala Brina Klampfer. Predstava je nastala po motivih pesmi in kratkih zgodb Sare Fabjan, Aleša Jenka, Eve Markun, Kaje Pinter in Tima Uršiča, ki so bili finalisti literarnega natečaja Urška 2016. V četrtek, 19. oktobra bodo v Ljubljani potekala branja finalistov Urški po Urški v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna. Prireditev bo vodila Ana Porenta, uvod v branje pa bo pričel Aljoša Harlamov, lanski državni sekretar.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice