FOTO: Jan Rozman
Mladinin oder znova poziva vse glasbene ustvarjalce, da se prijavijo na že štirinajsto izvedbo odra in tako dobijo priložnost, da zaigrajo na Festivalu Lent 2019.

Leto je naokrog in čeprav je do Festivala Lent še pol leta, se organizatorji že pripravljajo na letošnjo izvedbo. Tako je že 14. leto zapored objavljen poziv obetavnim bendom, elektronskim producentom, live-actov, DJ-jev in VJ-jev za nastop na Mladininem odru v okviru Festivala Lent.

»Mlade glasbene ustvarjalce in ustvarjalke vabimo, da do 28. februarja izpolnijo prijavni obrazec na spletni strani mladininoder.com in tako dobijo priložnost, da zaigrajo na enem največjih festivalov v regiji,« pozivajo organizatorji.

Eden manjših, a eden najpomembnejših

»Poslanstvo Mladininega odra je, da je okno v svet glasbenih novosti, trendov in inovacij, ki jih prinašajo neuveljavljeni in neodvisni glasbeni ustvarjalci iz Slovenije in tujine. Vsako leto pridobiva na prepoznavnosti v mednarodnem prostoru, o čemer priča tudi kopica mednarodnih prijav, ki so na razpis odra lani prispele z vseh koncev Evrope in širše,« so zapisali.

»Čeprav eden najmanjših, vsekakor ostaja eden najpomembnejših členov Festivala Lent, saj daje priložnost glasbenikom in skupinam, ki so sicer omejeni na posamezne scene in manjše klube, da se predstavijo pred širšo festivalsko publiko,« poudarjajo organizatorji.

»Publiki Mladinin oder prinaša najbolj aktualno ponudbo na glasbenem področju in glasbeni izraz sedanjosti ter prihodnosti. Ter seveda - kot je za Mladinin oder značilno - tudi kakovostne klubske 'špile' in zabave dolgo v noč, ko se program na drugih lentovskih odrih že zaključi,« so še zapisali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice