Dokumentarec Poj mi pesem ponuja uvid v ključne faze Kreslinove rasti k avtentičnemu umetniškemu izrazu ter obenem vzpostavlja obrise kulturnega konteksta, znotraj katerega deluje že več kot štirideset let. To je film o glasbi in tistih, ki jo imajo radi.

Na velika platna v Cineplexx prihaja celovečerni dokumentarni film Poj mi pesem, ki sledi umetniškemu razvoju Vlada Kreslina. Posebna projekcija, na kateri bo občinstvo pozdravil Vlado Kreslin z delom filmske ekipe, bo v Cineplexxu Maribor, v petek, 30. novembra, ob 18. uri. 

Mariborinfo pelje 10 srečnežev na edinstveni dokumentarni film o legendi slovenske glasbe! 

Mariborinfo je sodelujočim v nagradni igri podelil 10 brezplačnih vstopnic za posebno projekcijo dokumentarnega filma Poj mi pesem. Vse, kar ste morali storiti, je slediti navodilom na Facebook strani Mariborinfo in pod objavo označiti prijatelja ali prijateljico, ki posluša Vlada Kreslina!

In kdo so srečne dobitnice in dobitniki brezplačnih vstopnic za ogled posebne projekcije celovečernega dokumentarnega filma Poj mi pesem? 

- Jasna Kapun
- Saša Sobočan
- Mitja Cigan
- Franc Vezjak
- Žiga Potočnik
- Simon Pelcar
- Mihaela Macarol
- Maja Bauman
- Martina Sovjak
- Saška Kangler

Vstopnico lahko prevzamete z osebnim dokumentom na blagajni Cineplexxa vsaj po ure pred posebno projekcijo dokumentarnega filma Poj mi pesem, ki bo v Cineplexxu Maribor, danes, 30. novembra, ob 18. uri.

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti so že ponarodele pesmi Vlada Kreslina. Vlado ima pri svoji publiki kultni status, ki ni posledica samopromocijskih strategij, ampak rezultat osebne karizme in sugestivnega glasbenega izraza. Ta temelji na prepletu tradicionalne panonske melodičnosti, rockovskega uporništva in izvirne pesniško-glasbene govorice.

Celovečerni dokumentarni film Poj mi pesem ponuja uvid v ključne dele ustvarjalne rasti Vlada Kreslina in obenem oriše kulturni kontekst, znotraj katerega deluje že več kot 40 let.

Kreslin v filmu v produkciji Arsmedie ob peščici najbližjih, številnih fotografijah in arhivskih posnetkih nastopov in koncertov spregovori o sebi in svoji glasbeni poti. Film je odprl letošnji 29. Ljubljanski mednarodni filmski festival.

Kot je na novinarski projekciji pred festivalom Liffe dejal režiser in scenarist Miran Zupanič, je Kreslin »velika, široka in tudi precej globoka panonska reka in ko si na taki reki, se je najboljše prepustiti toku«. Njuno sodelovanje je označil kot »zelo lepo, bogato in prijetno obdobje«, v katerem se je glasbenik pokazal kot »izjemno odprt, odkrit, dober človek« ter kot izjemno inspirativen ustvarjalec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice