Nagrajene fotografije.
Znani so rezultati medgeneracijskega natečaja Jesenske zgodbe 2020.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Zveza kulturnih društev Maribor in Hortikulturno društvo Maribor so v novembru razpisali medgeneracijski fotografski natečaj imenovan Jesenske zgodbe 2020.

V razpisu je bilo zapisano, da so k sodelovanju vabljeni vsi, ki uživajo v fotografskem ustvarjanju in so del 18. sodelujočih občin Podravske regije v projektu Zlata Vrtnica.

Te občine so Maribor, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Sveti Jurij,  Lenart, Sveta Trojica, Sveta Ana, Šentilj, Lovrenc na Pohorju, Rače - Fram, Hoče - Slivnica, Selnica ob  Dravi, Starše, Pesnica, Benedikt, Cerkvenjak, Ruše in Kungota. 

V izboru kar 54 fotografij

Do četrtega decembra lanskega leta je svoja dela poslalo kar 67 fotografov, a je bilo iz ocenjevanja izločenih 13 del, ker niso izpolnjevala pogojev navedenih v razpisu natečaja.

Fotografije je ocenjevala pet članska žirija, ki so jo sestavljali: profesor Gerhard Angleitner, podpredsednik Foto kluba Maribor, Marijan Mirt, akademski kipar in član Društva likovnih umetnikov Maribor, Borut Ambrožič, predsednik Hortikulturnega društva Maribor, Ksenija Gajič, vodja cvetličarne Aralija, in Matija Varl, koordinator mariborske izpostave Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. 

Med 54 fotografijami je žirija izbrala 31 fotografij za razstavo in katalog ter izbrala štiri dela, ki so prejela nagrade.

Nagrajenci

1. mesto: Miha Kacafura, Fotoklub Maribor, Jesensko jutro ob pesniškem jezeru 

Foto: Miha Kacafura

2. mesto: Dušan Gajšek, Fotoklub Maribor, Svetloba - 8991

Foto: Dušan Gajšek

3. mesto: Marko Matjašič, KUD Lipa, Sp. Kungota, Jesen skozi kukalo

Foto: Marko Matjašič

4. mesto: Breda Jurečko, Totifoto Maribor, Fotograf v meglici

Foto: Breda Jurečko

Zaradi epidemije koronavirusa je razstava fotografij je načrtovana šele v aprilu, o podrobnejših informacijah bodo organizatorji obveščali sproti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice