Foto: Janez Klenovšek
Razstava umetnice Barbare Kastelec je podaljšana do 17. marca. Razstavo Nevidni sopotniki si lahko ogledate v galeriji artKIT vsak delovnik od 16.00 do 20.00 in v soboto od 10.00 do 14.00. 

Barbara Kastelec je umetnica, ki je leta 2004 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani magistrirala iz slikarstva.

Od leta 2006 deluje kot samostojna kulturna delavka. Svoja dela razstavlja tako v Sloveniji kot v tujini. 

Nevidni sopotniki

Razstava Nevidni sopotniki prikazuje mikroorganizme kot zametke življenja skozi povečevalno steklo. Umetnica biološki svet mikroorganizmov prevede v umetnost, kjer domišljiji pušča odprta vrata.

S svojim delom želi poudariti pomembnost mikroorganizmov v našem življenju. 

Foto: Janez Klenovšek

Sodeluje tudi z znanstveniki

Razstava izhaja iz biološkega, fiziološkega, ekološkega, antropološkega, filozofskega in likovnega proučevanja posameznih mikroorganizmov. Pogosto sodeluje tudi z znanstveniki. 

V svojih delih se ukvarja predvsem z odslikavo posameznih majhnih delcev in s posegom mikroorganizmov v življenje večjih organizmov. 

Foto: Janez Klenovšek

Slike razstave so v okroglem formatu, kar izhaja iz mikroskopskih fotografij. Te so v originalu črno-bele, umetnica pa jim doda barve. Tako ustvari edinstvene prizore mikroorganizmov, ki spominjajo na bitja iz drugega sveta. 

Foto: Janez Klenovšek

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice