Projektna pisarna Centra za kreativnost pripravlja zadnji letošnji prodajni pop-up dogodek, kjer bodo v prednovoletnem vzdušju gostili mlada slovenska oblikovalca Davida Tavčarja in Jono Bednjanec.

Predstavili bodo kose pletenin, tekstila in dodatkov za dom Davida Tavčarja in Jone Bednjanec

David Tavčar je industrijski oblikovalec, razpet med Ljubljano in Dunajem. Po zmagi na natečaju REWE Groupa leta 2013 je nadaljeval samostojno pot predvsem v sodelovanju s proizvajalcem lanenih tekstilij za dom Leitner Leinen, manufakturo porcelana Augarten, manufakturo moške obutve Lukacs Laszlo, proizvajalcem luči Artemide in steklarno Lobmeyr. Tavčarjeva oblikovalska praksa se osredotoča na raziskave tradicionalnih tehnik industrijske proizvodnje in obrti. 

Februarja 2019 je v Frankfurtu predstavil svojo neodvisno linijo tekstilij za dom. V pop-up trgovini bodo na voljo izbrani izdelki iz njegove linije tekstilij po akcijskih »pop-up« cenah, pa tudi prototipi iz posameznih sodelovanj.

Jona Bednjanec ustvarja svoje pletenine različnih kombinacij vezav, barv in vzorcev pod precej mlado znamko, ki je zmes zgodb in okolja. Njena želja po znanju tehnologije pletenja se kaže v tem, da vsak kos in vsaka doslej ustvarjena kolekcija vsebujeta uporabo različnih vezav in materialov. Plastenje, kombinacije »vzorec na vzorec«, barve in različne vezave so motivi, prek katerih Bednjanec interpretira svet, ki jo navdihuje.

Pletenine so ročno izdelane na gospodinjskem stroju, na katerem raziskuje in se uči novih tehnik; redno tudi sodeluje z lokalno proizvodnjo pletenin.

Predstavitveni pogovor bo potekal v četrtek, 12. decembra 2019, ob 18. uri, v Projektni pisarni Centra za kreativnost. 

Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, ki bo delovala v četrtek do 22. ure in v petek, 13. decembra, med 10. in 18. uro.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice