FOTO: Boštjan Lah
S projekcijo slovenskega filma Ne bom več luzerka in pogovorom z režiserko Uršo Menart se danes v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor tretje leto zapored začenja Letni kino Minoriti.

Filmske projekcije bodo vsako soboto in sredo, po novem pa tudi dva petka, potekale vse do konca avgusta, poročajo na STA.

Poletni filmski projekt je tudi letos nastal v sodelovanju med Društvom za razvoj filmske kulture, mariborskim lutkovnim gledališčem ter dvema zasebnima partnerjema - družbo Maribox in Zadrugo Peron.

Z letnim kinom skušajo v bolj sproščenem poletnem času prikazati filmske vrhunce preteklega leta, hkrati pa s predfilmi predstaviti filmske festivale iz okolice. Tudi letos je njihov glavni namen zapolniti poletni čas v Mariboru s kakovostno vsebino in popularizirati kakovostne filme ter na ta način razvijati filmsko kulturo, še poročajo na STA.

Pričakujejo tudi turiste

Letos se bodo ob domačih obiskovalcih še bolj osredotočili tudi na turiste, saj bo polovica programa dostopnega v angleškem jeziku. Med 19 celovečernimi filmi so tudi najnovejše filmske mojstrovine Larsa von Trierja, nedavno preminule Agnes Varda, Quentina Tarantina in Pawla Pawlikowskega.

V sredo bodo z restavrirano kopijo prvega slovenskega igranega celovečerca Na svoji zemlji obeležili stoletnico rojstva Franceta Štiglica.

Skoraj neposredno iz Cannesa bodo v Maribor predpremierno pripeljali nov film Pedra Almodovarja Bolečina in slava, dogajanje pa bo zaokrožila premiera vojno-umetniške epopeje Delo brez avtorja nemškega režiserja Floriana Henckla von Donnersmarcka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice