Jutri se v Mariboru prične festival Hiša strpnosti, ki nam skozi umetnost skuša razkriti pasti diskriminacije in nestrpnosti.

V Mariboru in Ljubljani se prične festival Hiša strpnosti z motom Z umetnostjo proti nestrpnosti in diskriminaciji, ki se bo v Mariboru premierno pričel že jutri na Prvem odru Prve gimnazije Maribor. Predvajali bodo celovečerec z naslovom Sonita, ki govori o mladi afganistanski begunki v Iranu. Ogledati si bo tudi mogoče dva kratka slovenska filma Strah in Strah ostane ter italijanski film Odprto morje. Vse predstave v okviru festivala bodo brezplačne.

Proti diskriminaciji in za strpnost

Festival, ki ga organizirata Mini teater in Judovski kulturni center, se bo izvajal že tretje leto. V Mariboru bo potekal v sodelovanju z GT22 in Ustanovo Fundacijo Sonda ter gostitelji Sinagogo Maribor, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Prvo gimnazijo v Mariboru. Namen festivala je predvem poziv javnosti k strpnosti do marginaliziranih skupin.

Poulične razstave v Mariboru ne bo

V Ljubljani bodo poleg filmskih uprizoritev uprizorili tudi razstavo na prostem, v kateri si bo mogoče ogledati plakate svetovno znanih oblikovalcev na temo strpnosti.

»Na žalost nam ne pri občini ne pri sponzorjih ni uspelo pridobiti dovolj sredstev, da bi jo, tako kot v Ljubljani, izobesili na plakatih na ulici, bomo pa jo zato razstavili v avli GeTe-ja, zato lepo vabljeni, da nas obiščete,« pišejo na Facebook strani GT22.

Otvoritev razstave bo v torek ob 17. uri, udeležil se je bo tudi kurator Marko Ilić.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice