Zala Kralj in Gašper Šantl bosta predstavljala Slovenijo na Pesmi Evrovizije 2019 v Tel Avivu s pesmijo Sebi.

Nekaj dni po zmagi na Emi 2019 Zala Kralj in Gašper Šantl že predstavljata videospot za pesem Sebi, s katero sta prepričljivo zmagala na Emi 2019. Še istega dne – 16. februarja 2019 – je pesem izšla na njunem debitantskem EP-ju Štiri. Pesem Sebi je v superfinalu prejela kar 72,89 odstotka glasov, z njo bosta Slovenijo zastopala na 64. izboru za pesem Evrovizije v Tel Avivu

Pod videospot se je podpisal njun prijatelj Žiga Kranjc, ki je pravzaprav zaslužen za začetek sodelovanja mladega dvojca. »Žiga Krajnc, ki je posnel tudi spot za Valove in Balone, mi je predlani posredoval nekaj Zalinih posnetkov na Instagramu. Z Zalo sva se spoznala par dni po tem, do sodelovanja pa je prišlo lani poleti, ko mi je uspelo dokončati Valove,« je konec februarja lani v intervjuju za Mariborinfo razkril Gašper.

Tedaj je tudi pojasnil, zakaj je zanj sodelovanje z Zalo tako posebno: »Največja razlika je zame to, da je kombinacija Zalinega glasu, osebnosti in pripovednosti lahko sulica v srce. Je naravna in ne razmišlja naučeno, tako da je res lahko ona sama. Z Zalo imava kar nekaj skupnih pogledov na življenje in glasbo, tako da se zaenkrat zlahka ujameva v sodelovanjih. Pomembno je, da se v pesem lahko oba vživiva.«

Zala Kralj & Gašper Šantl je dvočlanska slovenska glasbena skupina iz Maribora, ki jo sestavljata pevka Zala Kralj ter multiinštrumentalist in pisec pesmi Gašper Šantl. Ustvarjata elektronsko glasbo, ki jo v živo igrata na sampler. 

Poleg tega so za njuno glasbo značilni še Šantlovi kitarski vložki in eteričen vokal Zale Kralj. Glasbo ustvarjata skupaj že od leta 2017, a sta uradno postala dvojec »Zala Kralj & Gašper Šantl« šele aprila 2018.

Za pesem Valovi sta 2018 prejela nagrado zlata piščal za najboljšo skladbo leta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice