Foto: Jure Banfi
Poziv za prostovoljke in prostovoljce festivala Vilinsko mesto 2021.

Vilinsko mesto je decembrski festival čarobnih dogodivščin na ulicah, dvoriščih in trgih Maribora, ki letos poteka med 26. novembrom in 28. decembrom 2021. 

Glavno srečevališče bo v Vilinskem mestu v Vetrinjskem dvoru.

Pri izvedbi festivalskih aktivnosti so organizatorjem vsako leto v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj.

Podpore prostovoljcev bodo veseli predvsem na ustvarjalnih delavnicah za otroke in družine v Vilinskem dvoru in pri izvedbi dogajanja na Vilinskem odru. Večina aktivnosti bo potekala od četrtka do sobote, vsak teden do konca leta, ter med 26. in 28. decembrom.

Foto: Jure Banfi

Pred pričetkom prostovoljskega dela vabijo na uvodno srečanje za prostovoljce, ki bo potekalo v sredo, 8. decembra 2021 med 17.30 in 19.00, v Vetrinjskem dvoru, v prostorih Zavoda MARS.

Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal ali bi se prijavili po tem terminu, bodo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bodo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam ne bodo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na festivalu je starost vsaj 15 let. 

Prijavite se lahko do srede, 8. decembra, 2021, s prijavnico, ki se nahaja tukaj.

V kolikor ste ta termin zamudili, se jim lahko pridružite še čez cel december, kar sporočite koordinatorici prostovoljk in prostovoljcev Tanji Veber na 031 257 508 ali [email protected]. Prav tako so na voljo za vsa dodatna vprašanja in informacije. 

Koledar dogodkov Vilinskega mesta si lahko ogledate tukaj.

Da boste poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, boste med izobraževanjem, pripravami in na festivalu upoštevali smernice in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice