Četudi je petkovo dopoldne še kazalo precej klavrno podobo, saj je v glavnem deževalo, je nekaj pred 14. uro na večjem delu severovzhodne Slovenije vendarle posijalo sonce.

Tega so se najbolj razveselili prav v Turističnem društvu Vurberk, ki je glavni organizator tradicionalnega vurberškega festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- ali večglasnim petjem Vurberk 2018.

Ta se je že v 27. izvedbi odvil na atraktivnem dvorišču na gradu Vurberk.

Popoldne generalka, zvečer »veliki finale«

Valčki in polke so na Vurberku odmevali že od 16. ure naprej, ko so imeli za javnost odprto generalko in gledalci so lahko že takrat glasovali za svoj najljubši ansambel, saj najboljši domov ne bodo odšli praznih rok. 13 ansamblov (Stop, Primož in Dobrovoljci, Vžig, Boršt, Opoj, Klateži, Zadetek, Frajerke, Pvaninski abuhi, Veseli Savinjčani, Jelen ter ansambla Blaža Hutevca in Hozentregerji), ki so se na festival uvrstili na izboru v Podnanosu, se potegujejo namreč za nagrade strokovne žirije, žirije radijskih postaj Slovenije in občinstva ter glavne nagrade festivala, zlatega, srebrnega in bronastega zmaja.

Občinstvu so se predstavili z dvema skladbama (ena bo tekmovalna, druga pa iz zapuščine legendarnega ansambla Lojzeta Slaka). 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zabavne glasbe (nepreverjen)

Starejše novice