Začel je delovati spletni napovednik kulturnih dogodkov in informacij v Mariboru. V pol leta je bilo vpisanih kar 1100 napovedi.

Plod sodelovanja nevladnih organizacij na področju kulture in Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor so zasejali že pred leti v okviru projekta Maribor is the future. Eden izmed načrtovalnih ukrepov Lokalnega programa za kulturo 2015–2020 je bila namreč vzpostavitev spletnega portala kot osrednjega informacijskega mesta o mariborskih kulturnih dogodkih in kulturnih ustvarjalcih oziroma organizacijah ter drugih informacijah s področja kulture, zanimivih za javnost.

»V aktualni koledar je za obdobje med 1. septembrom 2018 in 5. marcem 2019 vpisanih kar 1100 napovedi dogodkov

Informacije o kulturnem dogajanju v Mariboru na enem mestu

V zadnjih mesecih minulega leta so kot osnovni del vzpostavili napovednik kulturnih dogodkov, katerega namen je obveščati domačo in tujo javnost o kulturnih dogodkih z namenom promocije in tako tudi zagotovitve obiska tukajšnjih kulturnih prireditev. Ti so razdeljeni v osem sklopov (dogodki, delavnice, alternativa, javne objave, glasba, gledališče, razstave, festival).

»Ker pa gre za povezovanje množice različnih producentov in organizacij z različnimi pristopi k informiranju o svojih kulturnih prireditvah, dogodkih in dejavnostih, se spletna stran dopolnjuje tako z vključevanjem čim večjega števila producentov kot glede načinov ažuriranja podatkov o kulturnih dogodkih in drugih informacij,« so pojasnili na Mestni občini Maribor.

Portal potrebuje izboljšave in razvoj

Sredstva za delovanje so v proračunu mariborske občine za leto 2019 že zagotovljena, in sicer 7000 evrov. Sedanji stroški znašajo 480 evrov mesečno brez DDV in zajemajo gostovanje strani na platformi Sqarespace (216 dolarjev letno) in pregledovanje, potrjevanje in vnašanje dogodkov ter odpravljanje morebitnih napak.

A vzpostavitev portala še ni dokončna, saj ga imajo namen še izboljšati in razviti. Prizadevajo si namreč še izvedbo avtomatizacije vnosa dogodkov, ureditev večjezičnosti portala, promocijo portala preko komunikacijskih kanalov ter nadgradnjo z dodatnimi sklopi.

»Nadaljnje odločitve o hitrosti in posebnostih razvoja tega portala bodo odvisne tako od učinkov oziroma obiska na portalu kot tudi od načrtovanega razvoja drugih portalov in povezav z njimi (npr. o turističnih informacijah),« so še na Mariborinfo pojasnili na mariborski občini.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kaj je imel Maribor od Evropske kulturne prestolnice razen dolgov ? Kulturniki so se nekulturno zabavali na račun davkoplačevalcev . Šankiranje je največji kulturni dogodek v MB .

Nevera (nepreverjen)

Bravo, končno, ješ Večer, ki piše "zgodilo se je.."

Fejk in Gej (nepreverjen)

Obstaja 50+ strani z dogodki, zakaj dnar za to?

Starejše novice