Ob 18. letnici festivala Letni oder Ruše pripravljajo pester program.

Letni oder Ruše prireja tokrat že 18. leto tradicionalni festival s pestrim dogajanjem od koncertov, gledaliških predstav do delavnic, razstav uličnega gledališča, kulinarične ponudbe in večernih družabnih dogodkov.

Ta vikend se pričenja ...

Tako bodo že ta petek, 18. avgusta, otvorili hip-hop sceno bosanski Edo Maajka, beograjski trio Bad Copy ter N'toko in Eyeceeou. Glasbeni vrhunec bo nadaljeval pianist in pevec Uroš Perič z značilno jazz-bluesovsko mešanico, ki je postal znan po svojih interpretacijah Ray Charlesa. Prikazan bo tudi novonastali muzikal Vesna po zgodbi Mateja Bora iz znanega filma »Vesna«, v kateri bosta nastopila tudi Nuša Derenda in njen sin.

Šentjakobsko gledališče Ljubljana bo uprizorilo predstavo Maratonci tečejo časti krog, črno komedijo, zasnovano kot politično dramo, ki se bo dotikala problematike sodobnega podjetništva. Konec naslednjega tedna bo oder zasedel tudi Reporter Milan s premiero nove predstave, glasbeni vrhunec pa bo naslednjo soboto izpeljala Bajaga i Instruktori. 

Prizorišče obeležuje že 85 let

Prva ljudska igra Finžgarjev Divji lovec je bila uprizorjena leta 1932, ki je otvorila vsakoletno uprizarjanje predstave v zavetju narave in že takrat privabljala več tisoč obiskovalcev. Odmev je segal tudi v slovenski prostor in rekordni obisk je leta 1938 doživela Miklova Zala, dve leti zatem pa Matija Gubec. Predstavi si je namreč ogledalo več kot 6000 gledalcev. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice