Začenja se prvi mednarodni spletni pesniški festival – Festival upanja. Spremljati bo mogoče vsebine, ki jih je za ta namen ustvarilo in posredovalo več kot petinštirideset mednarodnih partnerjev iz petindvajsetih držav sveta.

Pesniški festivali so trenutno onemogočeni. A ker so pomembni za povezovanje ustvarjalcev in ljubiteljev poezije ter za izmenjavo idej in vsebin, so se pri založbi Beletrina odločili, da festival preselijo na splet. 

Med 23. in 30. aprilom bo tako potekal Festival upanja (Festival of Hope) na spletni strani Versopolis Review, ki jo vodi založba Beletrina. S številnimi spremljevalnimi spletnimi dogodki bo potekal vse do druge polovice junija.

Mednarodni festival bo prek spleta nagovarjal upanje, prihodnost in nove možnosti, sporočajo organizatorji. 

»S festivalom želimo ustvariti most med celinami in kulturami in dati jasen znak najširši globalni skupnosti, da je poezija živa tudi v teh kriznih časih. Naš svet je namreč bolj povezan, kot si mislimo. Za poezijo in upanje ni meja,« je povedal programski direktor založbe Beletrina Aleš Šteger.

Festival bo na spletni strani Versopolis, 23. aprila ob 18. uri, otvoril pogovor o pomenu poezije. Tega se bodo udeležili kitajski pesnik Yang Lian, ameriška pesnica Carolyn Forché in indijska pesnica Sharmistha Mohanty. Pogovor bo vodil Aleš Šteger.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice