Mariborski dvojec, ki se je v srca oboževalcev zasidral z iskrenostjo in nezaigranimi nastopi, je na svojem profilu na Facebooku pojasnil, zakaj ju ne bo na TrNOVfest.

Festival TrNOVfest v Trnovem domala vsak večer do 31. avgusta prinaša nastope glasbenikov. Poleg spremenjenega imena festivala, ki prevzema vlogo nekdanjega brezplačnega avgustovskega Trnfesta, pa so organizatorji kot bo novost napovedali tudi vstopnino v višini pet evrov. V okviru festivala so organizatorji napovedovali tudi nastop mariborskega dvojca Zale Kralj in Gašperja Šantla, toda ta se ne bo zgodil.

A Iztok Kurnik, programski vodja Centra slovanskih kultur France Prešeren, ki z vsebinami polni stavbo na Karunovi, je na uradnem Facebook profilu festivala objavil zasebno korespondenco z Zalo in Gašperjem, s katero so želeli pojasniti, zakaj sta Zala in Gašper koncert odpovedala. Za nastop naj bi zahtevala večji znesek.

»Predplačil ne potrebujeva, potrebujeva pa pogodbo,« sta v e-sporočilu zapisala Zala in Gašper ter dodala: »Prosim razumi, da smo ekipa in da se moramo skupaj odločati, kaj je za nas najbolje, zato so zdaj pogoji drugačni.« 

Zala in Gašper: »Kdo začne prodajati karte, preden se z glasbenikom sploh dokončno dogovori za nastop?!«

Mariborski dvojec, ki se je v srca oboževalcev zasidral z iskrenostjo in nezaigranimi nastopi, je danes na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook predstavil še svojo plat zgodbe. Informacije s strani organizatorjev festivala sta označila za neresnične in žaljive: »V vsem času skupnega projekta zalagasper sva z vsemi organizatorji sodelovala brez kakršnihkoli večjih zapletov, s podpisanimi pogodbami, ki so varovale interese obeh strani.«

»Tudi za ta in naslednji mesec, ko imava poleg Trnovfesta planiranih še šest drugih koncertov, se pri nobenem drugem organizatorju ni pojavila težava glede podpisa pogodbe. Poleg tega se nama zdi pravilno, da ponudiva enotno ceno vsem, tudi če bi lahko teoretično na nekaterih večjih prizoriščih zaslužila več. Pri podpisu pogodbe za Trnovfest pa se je zgodilo, da je organizator v več kot 40 dneh ni želel podpisati, pri čemer je kot razlog navajal ‘pokvarjen računalnik’ in hkrati izražal svoje nezadovoljstvo nad najino prošnjo po podpisu pogodbe v stilu 'ali nam res ne zaupata, da si želita to pogodbo?'« navajata Zala in Gašper.

Po njunih besedah nista prejela niti pisne potrditve preko maila, a organizator je objavil dogodek in začel s prodajo kart: »Kdo začne prodajati karte, preden se z glasbenikom sploh dokončno dogovori za nastop?!« sprašujeta. 

Koncerta ne bo, saj sta ga odpovedala, potem ko z organizatorjem tudi po vnovičnih pozivih niso našli skupne besede.

»Glede očitkov izsiljevanja za višji honorar je potrebno povedati, da vsem organizatorjem ponujava enotno ceno. Enako je bilo tudi s Trnovfestom, kjer je organizator hkrati predlagal dogovor za določen delež prodanih vstopnic v primeru, da bi ta presegel ponujeno ceno,« še dodajata v zapisu.

Kot je ob napovedi zagona novega festivala v začetku avgusta za STA povedal Kurnik, programski vodja Centra slovanskih kultur France Prešeren, ki z vsebinami polni stavbo na Karunovi, kjer je pred tem deloval KUD France Prešeren, se želijo posvečati programu, da bi bil bolj bogat, in ne več »slabi volji okrog zadnjega, vedno zadnjega, vsako leto zadnjega Trnfesta«. Zato so se odločili, da bodo »na lep način pozabili na staro ime«, okrog katerega so se pojavljale »neke zamere« in tudi finančna izguba.

Ob začetku TrNOVfest so se oglasili tudi člani KUD France Prešeren, ki so prej upravljali s prostori na Karunovi. Odnosi med nekdanjimi in sedanjimi upravljavci prostorov ostajajo napeti. V sporočilu za javnost so kudovci med drugim zapisali, da so še vedno v teku štiri nerazrešene tožbe. 

V društvu so proti podjetju DON-SOL vložili tožbi zaradi motenja posesti in tožbo zaradi ničnosti prodajne pogodbe, saj trdijo, da so bili pri prodaji prostorov izigrani. Eno tožbo pa je podjetje DON-SOL vložilo proti njim, in sicer za izpraznitev prostorov in plačilo. Sodni postopki se bodo po njihovih besedah nadaljevali po sodnih počitnicah.

View this post on Instagram

hold me tight 🌲

A post shared by zalagasper (@zalagasper) on

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravilno.pogodba in izpolnitev.prevec je prevarantov

feri11 (nepreverjen)

Iskrenost...???? Nezaigrani nastopi???? Aroganca, domišljavost pa pomanjkanje kakršnogakoli bontona... Na Evrovizija sta izstoupala... Po vsen negativnon, ka se je dalo....

Starejše novice