FOTO: Vid Jerčič - Letošnja žirija z organizatorkama: Marko Soršak, Rebeka Kopčič, Matic Mlakar, Denis Jančič, Martin Bezjak, Ana Helbl in Marko Furek.
Znana so imena petnajstih bendov, ki se bodo letos preizkusila na Štukovem odru in se potegovala za zavidljivo končno nagrado.

Na Štuku je včeraj potekalo izbiranje skupin, ki so se prijavile že na šestnajsto edicijo Šourock natečaja. V letošnji malo drugačni petčlanski žirantski zasebi se je že ustaljenim članom žirije Marku Soršaku Sokiju, Marku Fureku in Martinu Bezjaku pridružila še Denis Jančič, eden boljših slovenskih rock bobnarjev, ki se je med drugim uveljavil kot del ekipe Yogurta, Dweala, Zorana Predina, aktualno pa še zasedb Krokar in Picture Grey in Matic Mlakar iz The Kraken Productions. 

Prijavilo se je veliko število nastopajočih med katerimi so morali izbrati petnajst najbolj iztopajočih. Odločili so se za skupine: Ice on Fire, Apory Museum, Manifest, Blasius, Fat Butlers, Buržuazijo, Infected, Macbeth, Blue Jane, Year of the Rookie, Fool Nation, Smooth Taste, Amok, 7ate9 in Bajto 23.

Vsi finalisti razglašeni naenkrat

Izbrani bendi bodo oder Štuka zavzeli že aprila na treh predstavitvenih večerih in sicer:

•    03. april – prvi večer
•    10. april – drugi večer
•    17. april – tretji večer

Novost letošnjega Šorocka je tudi ta, da žirija ne bo več izbirala zmagovalca posameznega večera, temveč bo na zadnjem (tretjem) večeru razglasila vse štiri finaliste naenkrat – tri po lastni in enega po presoji občinstva. 

Izbrane skupine bodo 8. maja dobile še zadnjo priložnost, da s svojo glsba osvojijo srca publike in komisijo in se tako prebijejo do laskavega naziva »Bend Šourocka 2019«, s tem pa tudi nagrade v vrednosti 1000 evrov, številnih nastopov in promocijske podpore do konca leta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice