FOTO: Jan Rozman
Včeraj smo doživeli katarzo v klasični baletni predstavi, pocrkljali brbončice z okusno hrano, uživali v pikniku in dobri družbi na splavu, se umaknili več kot sedemdesetčlanskemu pihalnemu orkestru KUD Pošta Maribor ...

In kaj nas čaka danes?

FOTO: Jan Rozman

Zvok saksofona izpod drevesne krošnje

Danes bo ob 17. uri na Odru Triglav v Mestnem parku nastopil veliki Big Band Radlje ob Dravi s solistom Tomažem Gajštom na trobenti, pevko Aljo Senčar in pevcem Blažem Špegljem. Tako bo moč prisluhniti jazu, bluesu, funku, hop hopu, popu, rapu in swingu, ki ga bo iz svojih instrumentov izvlekla orkestrska zasedba, ki je pričela s svojim delovanjem davnega leta 1994, danes pa jih vodi taktirka umetniške vodje in saksofonista Aljaža Razdevška.

Ko združiš mehurčke, smeh in …

Včeraj so se lahko obiskovalci Lenta preizkusili v človeškem namiznem nogometu – ja, tudi to se da. Danes pa so komičen šport prenesli v velike mehurčke. Tako je: igralci (potrebna sta vsaj dva in največ šest) so v velikih žogah, ki se medsebojno odbijajo. Je nadaljevanje še potrebno?

Vir: Festival Lent 2018

Razvajanje brbončic ob belokranjskem jagnju v hrustljavi skorjici odojka

Mmm, mi smo se že včeraj razvajali na SladoLentu, pa tudi danes bomo pojedli le pol popoldanske malice. Ob 19. uri začnejo ponovno kuhati kuharski veleumi – tokrat Jorg Zupan iz Ateljeja, Damjan Fink iz Hiše Fink in Peter Kovač iz Restavracije Maxim. Kaj bomo lahko poskusili? Tonkatsu govejega jezika in jurčkovo kremo, postrv in belokranjsko jagnje v hrustljavi skorjici odojka, domače torteline in mousse grškega jogurta. Pa smo našteli le prve stvari po spominu.

Vir: Festival Lent 2018

Zakaj je Groovocado zdrav muzikadež?

Na Jurčkovem odru nas bodo z glasbeno mešanico ob 20. uri pričeli razvajati dinamični Groovocado ter tako poskrbeli za razmigane gležnje in dobro voljo. Opis? »Groovocado je eden najbolj zdravih muzikadežev na Zemlji, saj v večjih količinah vsebuje življenjsko esencialna hranila, kot so soul, funk, disco, pop, rokenrol, bisere 80-ih in 90-ih.«

Premiki ljudskih mej s svojevrstno Kataleno

Nato pa jih bo zamenjala Katalena, skupina, ki staplja glasbeno dediščino z govorico popularne glasbe. Danes bodo predstavili sedmo ploščo, ki se napaja iz dediščine slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, bistveno pa jo sooblikujejo uglasbitve poezije Iva Brnčića ter avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji. Kaj več o tem tudi jutri.

Sto romskih violin!

Ob 21.30 pa bodo na Glavnem odru nastopile violine. Pravzaprav kar sto violin, in sicer romskega simfoničnega orkestra z Budimpešte, ki ustvarja že 33 let.

Čigav bodoči bivši mož je Vid Valič?

Pod Odrom Minoriti pa se bomo lahko nasmejali slovenskemu komiku in voditelju Vidu Valiču, ki bo ob 22. uri skušal prikazati, da samsko življenje navadno ni izbira, temveč posledica.

Vir: Festival Lent 2018

Romantično bliskajoče se nebo

Seveda bo še ogromno dogodkov, zanimivih projektov, delavnic in predstavitev, vendar pa naj napovednik zaključimo z znamenitim ogledom tisočerih luči. Danes bo oblake razkadil tudi pirotehniški spektakel, ki si ga bo moč ogledati z obrežja Drave, in sicer ob 23.30. Eksplozija barv, bliskov in romantike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice