Festival je že dodobra začel, medtem ko je sinoči še simbolno osvetlil nebo. Kaj pa nas čaka danes?

Sinoči smo se na Festivalu Lent ustavili v ŠpriCar bazi, kjer smo lahko preizkusili več različnih vinskih mešanic, si na bregu ogledali pirotehnični spektakel, ki je metal v svoj blesk v vodo, prisluhnili Groovocadu in Kataleni na Jurčkovem odru ter hrvaškemu rokenrolu Gorana Bareta in njegovih Majk.

Po polnoči pa smo se spustili še po stopnicah v Jazz klub Satchmo, kjer smo lahko prisluhnili prepoznavni MC-jevki v regiji Sassji, aktualnemu državnemu prvaku v freestyle battle-u Amu Socialcu, duetu NeoPogo in Spejs kolektivu, večžanrski skupini umetnikov.

Danes smo zavili tudi že v Mestni park prisluhnit nastopajočim na Odru Triglav in si ogledati ustvarjalnost Art Kampa, kam pa lahko zaidemo zvečer?

Magični muzikal o mladosti, zmešnjavah in relativnosti ljubezni

Muzikal Sen kresne noči v izvedbi English Student Theatre je mladostna glasbena predelava najbolj priljubljene Shakespearove romantične komedije o ljubezni in zmešnjavah, ki jih lahko povzroča. Dogajanje je postavljeno v sodobno svetovno metropolo, kjer se veliki naftni mogotec in diktator Tezej pripravlja na poroko s Hipolito, kraljico še zadnjega domorodskega ljudstva ob izlivu reke Amazonke. Tegobe prve velike ljubezni pa preganjajo štiri mladostnike.Hermija je zaljubljena v Lisandra, Helena pa v Demetrija.

Nenadoma se slednji ogreje za Hermijo, predvsem zaradi njenega nesramno bogatega očeta, mafijskega šefa Egeja, ki pa Demetrija naravnost obožuje. Hčerko sili v poroko z njim, zato se zaljubljenca odločita za beg, prijateljica Helena pa njun načrt izda Demetriju, ki hoče nesojeno nevesto nazaj.

Kakšne so druge istočasne spletke in končni razpleti pa si lahko sami ogledate ob 21.30 na Glavnem odru, kamor je danes vstop mogoč z Lento. 

Ste za nekaj rokenrola in bluesa?

Ob 20. uri pa bo na oder stopil avtentični ameriški rokenrol in blues, namreč v goste prihaja kitarist, pevec, tekstopisec in skladatelj Jeff Jensen iz Memphisa (Tennessee) z Billom Ruffinom in Davidom Greenom. S tipičnim kitarskim izrazom imajo več kot 200 koncertov letno, danes pa bodo ustvarjali svojevrstno atmosfero na Jurčkovem odru.

Z bluesom pa lahko nadaljujete v Vetrinjskem dvoru ob polnoči, ko bo nastopila znana mariborska skupina No name Blues Band.

Razburkana Dekliščina!

Obilico smeha gledališke različice velike britanske uspešnice Do nazga pa si lahko na Minoritih na Odru Nove KBM zagotovite le, če že imate vstopnico. Predstava, v kateri obljubljajo »super žurko« in »sočno dekliščino do vročega konca«, je namreč razprodana.

Urška Vučak, Nataša Tič Ralijan, Maja Martina Merljak in Lara Jankovič ob Sebastjanu Stariču, Tadeju Pišku, Jožu Doberšku in Jerneju Čampelju bodo pokazale, kako divje znajo biti ženske na moških striptiz večerih.

Vir: Festival Lent 2018

Smeh pod radarjem

Če ste brez vstopnice za zgornjo predstavo, pa nič ne de. V Vetrinjski dvor prihaja »fantastična podtalna scena stand-up komikov, o katerih ni veliko slišati, ker brenčijo pod radarjem«. Večer, ki ga vodil Klemen Bučan, bodo ob 22. uri v Vetrinjskem dvoru popestrili Petar Šanović, Mark Džamastagić in Matic Kokošar.

Vir: Festival Lent 2018

Po stopnicah na nežno razvajanje

Nikar pa ne pozabite zaviti še v Jazz Klub Satchmo na Mladinin oder, kjer bosta danes nastopili mladi imeni, ki st zadnje čase zveneča tema mariborskih ljubiteljev dobre glasbe. Zala Kralj in Gašper Šantl.

Nastopili pa bodo tudi MRFY, katerih glasba »nastaja pod taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča«. To bo naravnost izvrstno.

Športni dan na cestah, pločnikih in skritih dvoriščih

Cesta, pločniki in skrita dvorišča se bodo spremenili v igrišča, arene, poligone in še kaj. Svoj prostor pa bodo dobili mariborski športniki, ki vam bodo predstavili paleto bolj ali manj znanih športov ter vas ob enem povabili, da se jim pridružite. Podajte se na razburljivo tekmovanje s svojimi sosedi, prijatelji, someščani in prebudite športni duh, ki ga skrivate v sebi. 

Podajte se za nogometno, košarkaško ali ragbi žogo, spoznajte čisto prave samuraje, dvorišča pa bodo migala v zvokih in ritmu capoeire. Za tiste, ki radi razgibavate svoje možgane, je so na voljo tudi šah, bridž in ostale miselne igre.

Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše z igrami zemljo krast, med dvema ognjema, trden most, gumitvist ... Obljubljeno pa je tudi prav posebno presenečenje, »nogometna tekma vseh tekem«.

FOTO: Saša Huzjak

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice