FOTO: Janez Leskovar
Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka letos že dvanajstič zapored proslavlja življenje, cvetenje in svetlobo.

Vse do 29. junija bo Art kamp razvajal s kulturo, umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo in zabavo. Otroci in starši lahko v naravi ustvarjajo z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in glavo. 

Tridesetih odrskih prireditev

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Dnevno jih obišče med 3- in 5-tisoč ljudi, ki v času festivala lahko uživa v tridesetih odrskih prireditvah, osemdesetih drugih dogodkih in ustvarja v okrog 300 delavnicah. 

FOTO: Janez Leskovar

Sklopi dogajanj letošnjega Art kampa

Na odru Triglav  poteka kulturno-umetniški – izobraževalni program, koncerti, plesne predstave, muzikali in folklorni festival.

V zakladih prednikov otroci spoznavajo in doživljajo kulturno dediščino Slovenije, običaje in folkloro. 

Svet je pisan planet predstavlja spoznavanje drugih kultur skozi jezik, kulinariko, ples in glasbo. 

V umetnosti zori se lahko starši in otroci preizkusijo v različnih likovnih in oblikovalskih tehnikah, se spoznajo s področjem slikanja, kiparjenja, novomedijske umetnosti, ahitekture, scenografije. 

Na bralni plaži poteka spodbujanje kulture branja in promocija literarne umetnosti, pravljične urice in branje knjig. 

Igralna jasa je namenjena izdelovanju igrač, iger in igralnih pripomočkov ter obujanje starih rajalnih in družabnih iger. 

Pri naravoslovju in naravoljubju otroci na zanimiv način spoznavajo preko poskusov in eksperimentov spoznavajo naravoslovje in izdelujejo tehniške in modelarske izdelke. 

Korenine srca so namenjene predstavitvi organizacij iz področja sociale, prostovoljstva, zdravja ter mladinskih in ostalih družbeno odgovornih organizacij

Razvajalnice so delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja, fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje. 

Psi, prijatelji ljudi je pasji kotiček, ki o štirinožnih prijateljih pove več, predstavi organizacije, ki se ukvarjajo s psi. 

Knedlova kuha je kulinarični kotiček, kjer pripravljajo preproste zdrave jedi. 

FOTO: Janez Leskovar

Festival ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti

Za zeleno dnevno sobo Festivala Lent, ki se razprostira po mariborskem Mestnem parku, je značilno prijetno in sproščeno ustvarjalno vzdušje - poskrbljeno je tako za kulturne dogodke kot tudi za prikaz in učenje pozabljenih ročnih spretnosti, zbujanje ter ohranjanje ustvarjalnosti mladih vseh starosti.

Foto: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice