Živo mesto in Festival Lent vabita v svojo družbo - to so izbrani dogodki, ki jih v mesto prinaša v teh dneh.

Za nam je že več kot polovica Lentovskih dni, v sklopu katerih so nas ogreli s plesom, športom, likovnimi razstavami, sprehodi, grafično delavnico in še čim, a še zdaleč ni konec programa Živega mesta, ki poteka v okviru Festivala Lent.

Eden vrhuncev Živega mesta so zagotovo bile Vijolice! Razstava Punce, kapo dol! je na ogled vse do petka med 18.00 in 19.00 v Pokrajinskem arhivu.

Mostovi na dvorišču - četrtek, 28. junij ob 18. uri

Čudovito dvorišče na Gosposki ulici bodo zasedli zvoki in podobe Društva nemško govorečih žena. Društvo, ki je bilo ustanovljeno na pobudo v Mariboru in okolici živečih ljudi skrbi in ohranja jezikovno, etično in kulturno značilnost nemško govorečega prebivalstva, ki je imelo velik vpliv na razvoj in podobo Maribora.

Spoznate njihovo poezijo, pesem in si ogledate likovno razstavo Naslovnice, avtorice Cvetke Vidmar in vseh do sedaj zbranih zbornikov. Dogodek bodo popestrili pevci društva Komorni zbor Hugo Wolf.

Danes skala, jutri veter - mestne metamorfoze  - petek, 29. junij ob 17. uri

Mariborske metamorfoze so eksperiment - skupina mladih s sinhrono gesto, abstraktno skupinsko akcijo, igrivimi interakcijami ter improviziranimi prostorskimi kompozicijami v vsakdan mesta vnaša nered, humor, provokacijo in presenečenje: »Igramo se z mestom. Da bi ga prevetrili, spoznali, odkrili na novo. Da bi to, kar je, spremenili v to, kar ni, ampak bo, postaja in vseskozi tudi že je. Igraj se še ti.« 

Urbani zarisi - petek, 29. junij ob 18. uri

Serija urbanih koreografij, ki jih je koreografinja in plesalka Mateja Bučar med letoma 2009 in 2016 umeščala v različne javne urbane prostore. Urbane koreografije s plesnimi odredi obiščejo mimoidoče in pešce, generične gledalce, ki jih terjajo prijavni obrazci javnih fundacij. S komaj opazno prisotnostjo vdrejo v rutino krajev, ki sicer imajo imena in jih običajno naseljujejo samo hitri prehodi in hipni postanki pred nadaljnjimi opravki. Kadar se gledalec znajde v urbani estetizaciji mesta, se ozre naokoli, saj ga obide tesnoben občutek, da prav vsi okoli njega nastopajo v koreografiji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
perez8

Prišel sem v Slovenijo, da bi vam pomagal pri denarju

Nudimo posojiiilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894

Starejše novice