FOTO: Mediaspeed
Predzadnji večer 27. Festivala Lent bo Mariborčane in Mariborčanke razvnel najbolj priljubljeni slovenski DJ Uroš Umek. Festivalsko vzdušje se nadaljuje v polnem teku, obetajo se še številni koncerti in dogodki.

Umek, slovenska techno legenda je odgovoren za zagon in razcvet elektronske glasbene scene pri nas, saj je prvi organiziral rave zabave ter hitro postal tudi eden najbolj zaželenih izvoznih produktov svoje države ter eden njenih najpomembnejših ambasadorjev v svetu.

Umek okoli stokrat letno potuje po svetu, saj ga redno vabijo prireditelji vseh kontinentov. Med njegovimi nastopi tako najdemo temačne underground klube v Berlinu kot tudi ogromne techno odre na najbolj priznanih svetovnih techno festivalih.

Ob nastopih v živo se predano posveča tudi producentskemu delu. Največ izdaja pod lastno znamko 1605, kjer dobijo priložnosti tudi drugi, še ne uveljavljeni producenti. Umekov prepoznaven zvok ter njegove sveže izdaje lahko redno spremljamo v izjemno priljubljeni tedenski oddaji Behind the Iron Curtain*, ki jo predvaja že več kot 150 radijskih postaj po svetu.

Očetu elektronske glasbe se boste lahko prepustili danes ob 22. uri na Trgu Leona Štuklja

Na Dravski promenadi Festivala Lent se boste lahko okrepčali na SladoLentu, ki je ponovno največja in najboljša slovenska gostilna. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi - edini. Vase brbončice bodo razvajali odlični slovenski kuharji: Marko Pavčnik, Luka Gmajner, Marko Magajne, Jure Brložnik in Maja Miška

V Mestnem Parku boste lahko prisluhnili Mešanemu pevskemu zboru Pomlad pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan. 

V klubu KGB se boste lahko ob 23. uri prepustili ritmom mladim glasbenikom, ki tvorijo skupino Meter ograje. Začeli so s sestavo šolskega benda na SERŠ-u v Mariboru leta 2014, kjer so fantje začeli s preigravanjem komadov znanih izvajalcev kot so Guns'n'Roses, Eric Clapton, AC/DC ter slovenskih rokerjev Mi2. Kmalu po nastanku »šolskega benda« so se odločili, da zadeva postane resna, tako so dopolnili svoj repertoar in kvalitetnemu seznamu priredb znanih komadov pridno dodajajo nove avtorske single. Nastopili so že na različnih prireditvah, od zasebnih zabav do koncertov na velikih odrih. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice