Drugi večer 27. Festivala Lent je Mariborčanke in Mariborčane zabavala glasbena skupina Parni Valjak. Danes se festivalsko vzdušje nadaljuje v polnem teku, obetajo se odlični koncerti in dogodki.

Trg Leona Štuklja bo zvečer zavzel balet. V koreografiji Hora (Kólo) se je Edward Clug prvič intenzivno naslonil na glasbeno dediščino rodne Romunije, še posebej na sofisticirane ritmično-melodične adaptacije legendarnega godalnega kvarteta Balanescu. Clug je med koreografskim raziskovanjem odkril nove povezave med številnimi prelomnimi življenjskimi odločitvami in močjo ritualov, ki nam jih na bolj ali manj prefinjen način vsiljuje družba.

Ljubitelji vodnih športov boste lahko na mariborskih benetkah udeležili predstavitve potapljanja.

V Mestnem parku boste lahko prisluhnili jazzu. Oddelek za jazz na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pripravlja večer instrumentalnega ter vokalno instrumentalnega jazza. Na zaključnem koncertu šolskega leta se kot poseben ansambel predstavljajo tudi dijaki Umetniške gimnazije, smeri Jazz, ter vokalisti nadstandardnega oddelka ob spremljavi mentorjev.

Na Dravski promenadi Festivala Lent se boste lahko okrepčali na SladoLentu, ki bo ponovno največja in najboljša slovenska gostilna. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi - edini. 

V zalivu pri Vodnem stolpu bodo nastopili Cinkuši in kasneje Orleki, katerim se bodo na Večerovem odru pridružili tudi 6pack Čukur in Big band Zagorje. Cinkuši, z glasbenim izročilom Hrvaške, in Orleki, ki letos praznujejo 30. obletnico svojega delovanja, bodo na Večerovem odru pričarali nepozabno vzdušje.

V Narodnem domu bosta z elektronsko glasbo navduševala Nitz & Lara. Za nepozabno vzdušje bosta poskrbela z uporabo ritem mašin, analognih sintisajzerjev in efektov v živo, z improvizacijo ter uporabo raznih obskurnih zvočnih posnetkov se bosta približala nenavadni elektroniki v plesno klubskem okolju.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Blisk in tresk.zal

Starejše novice