Pred nami je že četrti dan 27. Festivala Lent, festivalsko vzdušje se nadaljuje v polnem teku, ponovno se obetajo odlični koncerti in dogodki.

Na Minoritskem odru se boste zvečer nasmejali Predstavi, ki gre narobe. V predstavi se dramsko društvo Fakultete za strojništvo iz Ljubljane loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije dosedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom 'Umor v dvorcu Haversham'. A predstava jim nikakor ne ‘steče’. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno.

Pri Sodnem stolpu bo nastopila skupina tAman, ki svoje glasbeno področje širi na tradicionalno glasbeno področje vse ‘od Vardara pa do Triglava’. S svojim vrhunskim znanjem in širokim dojemanjem glasbe so tradicionalno približali urbanemu, melanholijo zamenjali z optimizmom in na novo predstavili že tolikokrat slišane pesmi.

V Vetrinjskem dvoru pripravljajo večer Črna nedelja. Ob razkritju, da boste lahko priskuhnili Gašperju Bergantu, Aleksandarju Perišiću, Klemnu Bučanu, se verjetno zavedate, da smeha ne bo manjkalo.

V Mestem parku pa bo danes potekal že tradicionalni Folkart. Mariborski Folkart, največji slovenski folklorni praznik, je v lanskem letu praznoval 30 let neprekinjenega delovanja – tri desetletja praznovanja nesnovne kulturne svetovne dediščine.

Po Folkartu pa boste lahko v Mesnem parku prisluhnili zasedbi 28-članskega kitarskega orkestra. Predstavlili bodo 5 novih kompozicij in 2 starejši skladbi.

Na Trgu Leona Štuklja pa boste lahko danes priskuhnili glasbi slovenskega ljudskega izročila, pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice