Slabo vreme je tudi danes vplivalo na program Festivala Lent, a ne dovolj, da bi preprečilo še en zanimiv dan v Mariboru.

Slabe vremenske razmere Festivalu Lent ne dajo miru, zaradi česar so bile že odpovedane delavnice v Mestnem parku in Poletna pesem na Odru Triglav, med drugim pa ob 12. uri odpade tudi mali nogomet na zračni blazini na ploščadi Mariboxa.

Zabaval nas bo Tadej Toš

Njegove predstave so ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču, nikoli se ne ve, kdaj in kje bo padlo ter po kom.

Njegov svojevrstni smisel za humor, oster in pisan kot mavrica, v glavnem pa nekje med romantično ironičnim in nesramno ciničnim, je naslonjen na enostavnost in banalnost človeške biti … Toš se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju – to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja. Kaj pomeni freestyle comedy show? To, da zajeten del programa nastane v trenutku srečanja z občinstvom, kontekst narekuje tekst. Dobra volja ustvari dobro vzdušje. V dobrem vzdušju se sprostimo. Sproščeni postanemo spontani – in smeh privre na dan. Humor je svoboden v misli in besedi.

Vabljeni danes na Glavni oder ob 21.30.

Prisluhnite odlični korejski pevki Youn Sun Nah

Korejska pevka Youn Sun Nah, živeča v Franciji, bo danes v kombinaciji s švedskim jazz kitaristom Ulfom Wakeniusom nastopila na odru Minoriti – Nove KMB ob 22. uri.

V zgodovini glasbe je moč na prste ene roke našteti pevke, ki imajo talent, da glasbeni žanr v celoti pretresejo: Nina Simone, Norah Jones, Amy Winehouse – in nič manj izjemna v Franciji živeča korejska pevka Youn Sun Nah, ki se že zelo veseli četrtkovega nastopa.

»Zelo sem vesela, da bom nastopila na festivalu. Nazadnje sem bila v Sloveniji v Ljubljani leta 2013 in sem se imela odlično. Veselim se, da se vračam k vam. Videla sem fotografije s Festivala Lent in zgleda res odlično. Ljudje tudi v tujini veliko govorijo o vašem festivalu in zgleda kot velik piknik. Veliko različnih generacij se zbira na njem kar mi je izredno všeč. Zgleda kot družinski festival. Komaj čakam, da pridem,« nam je v telefonskem pogovoru za Mariborinfo.com zaupala Youn Sun Nah.

Vir: Festival Lent 2018

Mostovi na dvorišču v čarovniji Živega mesta

Čudovito dvorišče na Gosposki ulici bodo zasedli zvoki in podobe Društva nemško govorečih žena. Društvo, ki je bilo ustanovljeno na pobudo v Mariboru in okolici živečih ljudi skrbi in ohranja jezikovno, etično in kulturno značilnost nemško govorečega prebivalstva, ki je imelo velik vpliv na razvoj in podobo Maribora.

Spoznate njihovo poezijo, pesem in si ogledate likovno razstavo Naslovnice, avtorice Cvetke Vidmar, in vseh do sedaj zbranih zbornikov. Kot vedno bodo dogodek popestrili pevci društva Komorni zbor Hugo Wolf.

Pokukajte na dvorišče na Gosposki ulici danes ob 18.00.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
perez8

Prišel sem v Slovenijo, da bi vam pomagal pri denarju

Nudimo posojiiilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894

Starejše novice