Vir: Facebook Festival Lent
Drugi dan Lenta prinaša veliko aktivnosti, preverite, kakšen program zveste obiskovalce Lenta čaka danes.

Po petkovi otvoritvi Festivala Lent, ko so oder povsem razgreli Magnifico in Laibachi, nas tudi danes čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo?

Že dopoldne številni dogodki

Na Grajskem trgu bosta za dobro dopoldansko počutje poskrbela pevka Dada Kladeník in kitarist Marko Zaletelj, ki letos praznujeta že 35 let skupnega sodelovanja.

Udeležite pa se lahko tudi gibalne delavnice na Krekovi ulici.

Že ob 10.30 vabljeni na oder Triglav, kjer se bodo z ritmičnimi zvoki predstavili učenci Sokijeve bobnarske šole in banda. Tolkala pa bo ob isti uri mogoče zaslediti tudi na Glavnem trgu, kjer bodo nastopili tolkalska zasedba Womango in Tina Sovič.

Ob 13. uri lahko podprete veslače na Dravi, ki se bodo pomerili v Mednarodni odprti veslaški regati osmercev zDravoJutri in zaveslali vse do Benetk.

V popoldanskem času pa se na različnih lokacijah odvijajo številne spremljevalne prireditve in aktivnosti. 

Proti večeru pestro glasbeno dogajanje

Ob 18. uri bo na Grajskem trgu koncert raznolikega kolektiva glasbenikov pod taktirko Bora Zakonjška, ki razvija kolaž različnih glasbenih stilov.

Na Glavnem trgu bo ob 18.30 nastopila skupina Oblivion, na odru Triglav pa lahko ob 19. uri proslavite glasbo Elvisa Presleyja s skupino King's night.

V večernih urah lahko razvijate svoje čute in se sprostite tudi na Vinskem LENTanju pred Hišo Stare Trte.

Kam pa zvečer?

Pri Vodnem stolpu bo ob 20. uri koncert skupine Jet Black Diamonds, ki jih najpogosteje zanese v vode sodobnejših derivatov rock'n'rolla.

Zvečer bosta v Sodnem stolpu nastopila Marko Črnčec in Nino Mureškič z gostom Sonic Travels, na Gosposki ulici pa Urška Gajšt in Igor Bezget.

Na glavnem odru Leona Štuklja bodo ob 21.30 za glasbeno poslastico poskrbeli Vlatko Stefanovski in Nacionalni folklorni ansambel Severne Makedonije Tanec.

Če pa si želite smeha, se lahko ob 21. uri v Vetrinjskem dvoru oglasite na stand up Splicke scene. Stand up Tadeja Toša ob 22. uri na odru Nove KBM pa je že razprodan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice