Pred nami je že sedmi dan 27. Festivala Lent, festivalsko vzdušje se nadaljuje v polnem teku, ponovno se obetajo odlični koncerti in dogodki.

Na glavnem odru Festivala Lent, na Trgu Leona Štuklja, bo nastopila skupina URBAN & 4 iz Hrvaške. Hite kot so Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba in Astronaut izvajajo glasbeniki kitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bobnar Marco Bradaschia ter Saša Markovski na klaviaturah.

V Mestnem parku bodo obiskovalce popeljali po Srbiji, Makedoniji, Romuniji, z ovinkom v Prekmurje vse pa bo imelo pridih bosanskega sevdaha. Nastopili bodo Nidani Orchestra.

Pri Minoritih bo nastopil Slaven Tušek aka Pips, ki je didžej in promotor iz Osijeka z zagrebškim naslovom. Leta 2000 se je zaljubil v elektronsko plesno glasbo in pričel razvijati svoje vrline za mešalno mizo. Prvi nastop je zabeležil leta 2002, od takrat naprej pa pridno nastopa po hrvaških klubih in ter širši regiji.

Êdna, to je prekmurski izraz za ena, sicer pa tudi skupina, ki predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko. Skupini boste lahko prisluhnili danes na odru pri Sodnem stolpu.

V Vetrinjskem dvoru se boste nasmejali komedijantom Denisu Nikolinu, Reginaldu Bärrisu, in Pedji Bajoviću, ki bodo predstavili rusko, ameriško in jugoslovansko stand up komedijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice