Na Gosposki ulici bodo danes oživela dvorišča.

V času Festivala Lent lahko stopite tudi na Gosposko ulico, ki bo – sicer dokaj tiha in mirna – danes oživela v ulico dogajanja, ki bo s poletno podobo ponudila res pestro in razgibano dogajanje.

Dogodki, delavnice, predstave, instalacije, povezovanja in druženja bodo od 15. ure zapolnila pozabljene mariborske kotičke.

Obiskovalci bodo lahko spoznali mobilni grafični center, si telo poslikali s kano in poslušali padlo usodo s Klavdijo Hladin, imeli možnost videti makrofotografije žuželk z domačega vrta in portrete Gosposke ulice in otroško predstavo Strašni vitez, Fundacija Prizma pa bo poskrbela za medgeneracijski teambuilding.

Da se bo ulica spremenila v pravo artavenijo, bo s svojim dotikom poskrbela Šola umetnosti Atilem, za spoznanje kašmirskih potovanj in za kanček dobrodelne pomoči pa bo treba prisluhniti Marku Lozinsku. Za vzdignjene gležnje in majajoče boke bo skozi OriLent poskrbela Hiša Zahir, Plesno kulturno društvo Flamenko bo predstavil ekipo ŠvarcTanc z ritmičnim in komunikativnim naravnanim plesom, medtem pa bo Kulturno društvo Center plesa povezalo sodoben ples z neodvisnimi umetniškimi praksami. Za glasbo pa bosta v akustični izvedbi poskrbela Žan Valenčak z vokalnim pridihom Mojce Mojce.

V program so se vključile tudi tamkajšnje trgovine in restavracije, ki pa bodo poskrbele za svoj poseben program, popuste in pa late night shopping.  Ulični utrip bo močno narasel.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice