Na 64. kongresu IFEA v Williamsburgu v Virginiji v ZDA je Festival Lent prejel Gold Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2019 in Gold Pinnacle Award – za majico Festivala Lent 2019.

Med 25. in 27. septembrom 2019 so v Williamsburgu na 64. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.

Dve zlati nagradi - za majico in za plakat

Festival Lent 2019, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je bil nagrajen v dveh kategorijah – v obeh z zlato nagrado Pinnacle.

Tako je Festival Lent 2019 v kategoriji festivalov s proračunom med milijonom in tremi milijoni ameriških dolarjev odnesel zlato nagrado za najboljši promocijski plakat in najboljšo festivalsko majico Festivala Lent 2019.

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi festivali iz Združenih arabskih emiratov, Južne Koreje, Avstralije, Kanade, Irske in Slovenije.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju v Idahu velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: IFEA Africa, IFEA Asia, IFEA Australia, IFEA Europe, IFEA Latin America, IFEA Middle East (MENASA) in IFEA North America, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.«

Združenje IFEA tako velja za celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice