Foto: Jan Rozman
V Mariboru se je opolnoči zaključil že 26. Festival Lent z veličastnim ognjemetom kot darilom za nastopajoče in Mariborčane.

Ognjemet je spektakel za oči in ušesa. Eksplozije svetlobnih vzorcev, ki odmevajo in na nebo rišejo slike utripajočih luči, zvezd, lune. Hipni bliski znanih mestnih obrisov v povsem novi luči in v odsevu z dravske gladine, ki za trenutek ostanejo v očesu - in nerazložljivo najdejo pot do srca.

Nebo nad Mariborom je minuto pred polnočjo z Glavnega mostu obarval drugi festivalski ognjemet in naznanil zaključek festivala.

Ognjemet je po navedbah organizatorjev za Festival Lent to, kar je festival za mesto - je simbol, je praznična predstava barv in teme, ki eksplodira v končno zmago svetlobe. Simbol magične ustvarjalnosti, ki zaznamuje regijo, mesto in Festival Lent kot središče energije tistih idej, ki prinašajo in ohranjajo upanje na boljši jutri in vero v ustvarjalnost ljudi.

Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
perez8

Prišel sem v Slovenijo, da bi vam pomagal pri denarju

Nudimo posojiiilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplacevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : [email protected]
WhatsApp: +33789770894

Starejše novice