Foto: Jure Banfi
Lent po Lentu je v mesto prinesel velik koncert Perpetuum Jazzile, tam smo bili tudi mi.

Četudi je glavnina programa Festivala Lent za nami, še ne pomeni, da je živahnega koncertiranja v mestu konec.

Dogajanje se nadaljuje z Lentom po Lentu, v sklopu katerega je sinoči nastopila ena največjih vokalnih skupin na svetu Perpetuum Jazzile.

Na Trgu Leona Štuklja so ob 21.30 s svojimi vokali in pozitivno energijo navdušili množico in jim postregli s pravo glasbeno poslastico. 

Močni ritmi, bogata harmonija in pozitivna energija

Perpetuum Jazzile je znana kot ena najbolj spektakularnih skupin na svetu.

S strani kritikov je priznani vokalni orkester iz Slovenije priljubljen po zaslugi svojih močnih ritmov, bogatih harmonij, pozitivne energije, neprimerljive kreativnosti in posebne mešanice najrazličnejših žanrov glasbe.

Glasba Perpetuum Jazzile vključuje tudi vokalna tolkala, tako imenovani človeški beatbox, poleg tega pa pevci skupine uporabljajo tudi roke in dele teles, s katerimi ponazarjajo dež, nevihte in druge najrazličnejše okoljske pojave, od vzleta letala do zvokovne interpretacije izvira vode.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Bogati koncertni repertoar 

Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih imen, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in aranžirane ljudske pesmi.

Vse to so včeraj predstavili tudi na mariborskem trgu. Zbrali smo nekaj utrinkov.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice