Art kamp je ena izmed številnih svetlih točk letošnjega Festivala Lent, najmlajših in njihovih staršev tako v Mestnem parku kar mrgoli.

Zelena dnevna soba Festivala Lent, kjer se marsikaj dogaja, letos praznuje deseto obletnico. Iz leta v leto prinaša za Art kamp značilno prijetno in sproščeno ustvarjalno vzdušje, kjer je poskrbljeno tako za kulturne dogodke kot tudi za prikaz in učenje pozabljenih ročnih spretnosti, zbujanje ter ohranjanje ustvarjalnosti mladih vseh starosti.

Mladim so tako na voljo številne športne aktivnosti in ustvarjalne delavnice, ki ne le zabavajo, ampak tudi učijo. 

Ob 10. obletnici Art kampa so si ustvarjalci program zamislili v »The best of« različici vseh njihovih delavnic in nastopajočih. 

»Morda pa je še pomembnejša novost to, da smo letos z Art kampom začeli že 3. junija, ko smo vsak vikend ponudili nek sklop aktivnosti iz Art kampa s koncerti, otroškimi predstavami, pravljicami, športnimi dogodki in razvajalnicami. Čez teden pa bomo poskrbeli za bralne aktivnosti z bralno plažo, kjer bo obratoval tudi lokal Zelena nit,« nam je že pred odprtjem festivala povedala producentka Art kampa Urška Košica.

Letošnja novost Art kampa je tudi izobraževalno sodelovanje z Višjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor, ki študentom v gostinskem delu Art kampa omogočila širjenje praktičnih znanj. V izobraževalne namene se bo v Art kampu predstavila tudi policija in med drugim predstavila svoj glasbeni orkester, konjenico in zbirko policijskih starodobnikov.

»Smo zeleni festival že od vsega začetka, zato bomo analizirali vse odpadke in nastavili strategije, da bomo prireditev z manj odpadki, drugo leto pa ciljamo celo na to, da bomo festival brez odpadkov,« še pristavi Košica.

Foto: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice