Na sveže prenovljenem Glavnem trgu je včeraj uradno zasijala orjaška ulična razsvetljava, z delovanjem je pričela tudi barvna fontana, ki jo je Maribor že sprejel za svojo.

»Veseli nas, da je nova podoba Glavnega trga in Koroške ceste, ki so ju v uporabo dobili predvsem pešci in kolesarji, med občani in uporabniki trga tako dobro sprejeta. Zdaj vsi nestrpno pričakujemo zaključek še zadnjih del, ob tem pa še posebej, da trg zaživi v novem sijaju,« so ob 'predaji' prenovljene dnevne sobe občanom sporočili iz Mestne občine Maribor.

Sinočnjo neuradno otvoritev so pospremili številni mimoidoči, teh pa ne manjka niti danes. Kot kaže, pa so predvsem najmlajši tisti, ki ob fontani najbolj uživajo.

Obnovitvena dela na Glavnem trgu in Koroški cesti so že skoraj pri koncu, manjkajo samo še najmanjši detajli, veliko otvoritev pa je epidemija koronavirusa letos preprečila.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Majhen korak za gostilnce na Glavnem trgu,
velik korak za občane Maribora.
(Pardon, a ni ravno obratno?)

Nadaljevanja sledijo:
- majhen korak gostilničarja Pri treh ribnikih, velik korak za sprehajalce Maribora
- majhen korak za graditelje (bodočega) mosta novega mosta, velik korak za pešce Maribora
- majhen korak za graditelje (bodočega) tunela, velik korak za šoferje Maribora

JBT (nepreverjen)

Zunaj je UJ ,spodaj pa FUJ ...pravi starci .Podobno se dogaja v MB . Maribor ni samo Glavni trg,Koroška in Lent . To je dnevna soba ? Kaj pa desni breg Drave predvsem Tabor in spalna naselja Nova vas,Borova vas predstavlja stranišče na štrbunk ......umazano,usrano,neurejeno ....Fuj ?

Kritik (nepreverjen)

Daleč od oči ,daleč od srca . Res je Nova vas in Radvanje katastrofalno . Narisali so kolesarske poti ,katere nihče ne nadzira in ureja ,saj se žive meje in drevesa preko ograje hiš širijo na pločnik in kolesarsko stezo ter ovirajo udeležence . Sadeži sliv ,jabolk in ostali sezonski sadeži ležijo povsod na pločnikih ,stezah in cestah tega nihče ne vidi . To je res FUJ...FUJ...FUJ ...Arsenovič .

In reply to by JBT (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Kaj pa ima Arsenović s tem. To so dolžni počistiti in odstraniti lastniki teh dreves in grmovja. Kaj jim naj Arsenović še marmelado skuha?

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Starejše novice