FOTO: Jan Rozman
Festival Lent se je že lani ponašal s tako imenovano ŠpriCar bazo, ki stoji neposredno na dravskem bregu, nasproti Hiše stare trte.

Gre za ŠpriCar bazo, ki na Festivalu Lent živi v organizaciji Ptujske kleti in mariborskega Štuka, v njej pa je mogoče poskusiti kar nekaj vinskih različic, ki jih je možno zmešati z različnimi mineralnimi vodami.

FOTO: Jan Rozman

Tako lahko obiskovalci baze izbirajo med devetimi različnimi vini, in sicer Haložanom, Dopplerjem, Frambelim, Konjičanom, Špriclingom, Jeruzalemčanom, Mariborčanom, Vinščakom in Kraljem Matjažem.

Ker pa brizganec oziroma špricar ni špricar brez mineralne vode, je na izbiro ravno toliko kot vin tudi vod: Radenska kraljevega in petanjskega vrelca, Tempel, Römerquelle, Peterquelle, Jamnica, Juliana, Mattoni in Costella. Ob tem pa lahko preizkusite tudi dva posebna gosta, ki sta že kar namešana v pločevinki.

Špricar pa ni poseben le zaradi izbrane mešanice, temveč ga lahko poskusite tudi z okusom maline, bezga, pasijonke, limete in vijolice. Seveda pa izbirate tudi glede na količino natočenega – mali ŠpriCar, VelikiCar, Diplomatski ali športni brizganec; ko pa najdete tisto najokusnejšo mešanico, pa lahko za 12 evrov naročite kar Liter Liter.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
heremaimi

Pozdravljeni, gospod in gospa
Potrebujete posojilo? So zavrnila banka in želite, da posojilo za potrebevse? Brez težav. Karkoli vaš finančni položaj, nudim hipotekarnih posojil, komercialnih posojil, mednarodna posojila, osebna posojila in izključno in druga posojila. Nudim posojila, ki so na voljo za ljudi, druge javne in zasebne in mnoga podjetja. Jaz sem na voljo, da vam posojilo, nepremičnine, financiranje, in še več.Ponujamo vam posojilo od 3000 € do 5.000.000 €. Nudim tako dolgo, srednje in kratkoročnih posojilih. Pišite mi danes in dobite prvovrstno finančnih posojanje storitev. Ne vemo, o vaši uporabi in so naše prenose, ki jih banke za varnost transakcije. Za vse vaše prošnje predloge glede stopnje in čas plačil in bo vašo pomoč. Končno, za več razumevanje Prosimo, pišite na naš naslov neznatno za več informacij o naših kredit storitev. Smo na razpolago, da vam služi.
Tukaj je naš e-poštni naslov za stik: [email protected]

Starejše novice