FOTO: Jan Rozman
Festival Lent se je že lani ponašal s tako imenovano ŠpriCar bazo, ki stoji neposredno na dravskem bregu, nasproti Hiše stare trte.

Gre za ŠpriCar bazo, ki na Festivalu Lent živi v organizaciji Ptujske kleti in mariborskega Štuka, v njej pa je mogoče poskusiti kar nekaj vinskih različic, ki jih je možno zmešati z različnimi mineralnimi vodami.

FOTO: Jan Rozman

Tako lahko obiskovalci baze izbirajo med devetimi različnimi vini, in sicer Haložanom, Dopplerjem, Frambelim, Konjičanom, Špriclingom, Jeruzalemčanom, Mariborčanom, Vinščakom in Kraljem Matjažem.

Ker pa brizganec oziroma špricar ni špricar brez mineralne vode, je na izbiro ravno toliko kot vin tudi vod: Radenska kraljevega in petanjskega vrelca, Tempel, Römerquelle, Peterquelle, Jamnica, Juliana, Mattoni in Costella. Ob tem pa lahko preizkusite tudi dva posebna gosta, ki sta že kar namešana v pločevinki.

Špricar pa ni poseben le zaradi izbrane mešanice, temveč ga lahko poskusite tudi z okusom maline, bezga, pasijonke, limete in vijolice. Seveda pa izbirate tudi glede na količino natočenega – mali ŠpriCar, VelikiCar, Diplomatski ali športni brizganec; ko pa najdete tisto najokusnejšo mešanico, pa lahko za 12 evrov naročite kar Liter Liter.

Starejše novice