Foto: Franci Vranetič / Dostop.si
V času mariborskega Festivala Lent, med 22. in 30. junijem, lahko vsi imetniki Lente ves čas na vseh linijah brezplačno koristite mestni potniški promet.

S 23. junijem prihaja tudi manjša korekcija avtobusne linije 18 »Pekre«, ki je usklajena s krajevno skupnostjo in samoorganizirano krajevno skupnostjo Pekre. S korigirano linijo se bo skrajšal čas potovanja od Peker do centra mesta in nazaj.

V času Festivala Lent bodo veljale sledeče zapore zaradi izvedbe ognjemeta

- zapora Glavnega mostu za motorni promet in promet koles na odseku od Trga revolucije (Pobreška cesta) do Glavnega trga (krožno križišče) 23. junija od 22.45 do 24. junija do 1. ure zjutraj;
- zapora Titovega mostu za motorni promet in promet koles, na odseku od krožišča na Titovi cesti (Ul. heroja Bračiča) do vzhodno/zahodne pentlje, vključno s fizičnimi zaporami zavijalnih pasov, na vozišču Pobreške ceste in Titove ceste v »turbo« krožišču pri TPC City v smeri proti Titovemu mostu 23. junija v času od 22.45 do 24. junija do 1. ure; 
- zapora Pobreške ceste na odseku od Trga revolucije do semaforiziranega križišča pod Europarkom in Taborske ulice od Glavnega mostu do Pobreške ceste 23. junija od 23. ure do 24. junija do 1. ure;    
- zapora sprehajalne poti za ves promet na desnem bregu Drave na odseku od gostilne Orient do Titovega mostu 23. junija v času od 8. ure do 2. ure dne 24. junija.

V času Festivala Lent bo veljala tudi popolna zapora vozišča Koroške ceste od krožišča na Glavnem trgu do krožišča Koroška – Strossmayerjeva, in sicer:
- 24. junija od 14. ure do 23. ure,
27. junija od 22. ure do 1. ure zjutraj dne 28. junija.

V času Festivala Lent bo Medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor izvajalo poostrene nadzore v bližini prizorišč festivala na:
- območju Lenta in Oreškega nabrežja,
- območju za pešce,
- Ulici Kneza Koclja, Ob Jarku, Koroški cesti, Vodnikovem trgu, Vojašniškem trgu,
- območju Mestnega parka.

Spoštovanje prepovedi ustavitve in parkiranja

V času izvajanja nadzora v okviru Festivala Lent je prioriteta redarjev ugotavljanje spoštovanja prepovedi ustavitve in parkiranja. Namen je preprečevanje in sankcioniranje najhujših oblik nepravilnega parkiranja vozil, torej parkiranja, s katerim se neposredno ogrožajo najranljivejši udeleženci v cestnem prometu (pešci, kolesarji, invalidne osebe) in parkiranja, s katerimi se povzroča trajna škoda na javnem premoženju (zelenice) ter drugih določil iz pristojnosti občinskega redarstva.

Posebno pozornost bodo namenili ulici Ob jarku, Ulici Kneza Koclja, Glavnemu trgu in Koroški cesti, kjer iz statistike in izkušenj vemo, da prihaja do največjih težav.

Korekcija trase 18 »Pekre«

Od 23. junija bo trasa mestnega avtobusnega prometa 18 »Pekre« speljana po nekoliko korigirani trasi, in sicer bo v delu naselij Pekre in Radvanje iz smeri mesta vodila po enaki poti, kot že sedaj poteka v smeri mesta.

Zaradi pomislekov je že dlje časa potekal dialog med uporabniki mestnega prometa iz Peker in Radvanja, sredi meseca maja pa je potekal sestanek med strokovnimi službami Mestne občine Maribor, podjetjem Marprom ter predstavniki SKS Pekre in KS Pekre, kjer je bila sprejeta skupna odločitev o spremenjeni trasi avtobusa 18 »Pekre«, ki stopi v veljavo 23. junija 2018.

Trasa po tekla tako, da se bo avtobus iz mesta vračal po enaki trasi, po kateri vozi v mesto – torej izpred KS Pekre (postajališče Pekre - Knjižnica) po Bezjakovi ulici, Lesjakovi ulici, Zvezni ulici, Ulici ob ribniku ter po Pohorski cesti v smeri mesta in v obratnem vrstnem redu nazaj. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice