Od 26. junija do 4. julija 2020 na več kot 30 prizoriščih po Mariboru. To napovedujejo organizatorji Festivala Lent. A zdaj je že jasno, da brez sivih las v Narodnem domu Maribor tudi letos ne bo šlo.

Festival Lent, najbolj pričakovan, opevan in tudi najbolj kritiziran festival v Mariboru, bo Narodnemu domu Maribor tudi letos povzročil nemalo sivih las. To je zdaj že jasno. A odločitve, da bi Festival Lent v luči koronakrize prestavili ali odpovedali v Narodnem domu Maribor z ostalimi deležniki (še) niso sprejeli. 

»Vsekakor je napovedovati kar koli preuranjeno,« je za Mariborinfo dejal Boris Črnič, vodja stikov z javnostmi v Narodnem domu Maribor. 

Po njegovih besedah je Festival Lent je skoraj popolnoma pripravljen: »Žal, pa v zadnjem času prejemamo odpovedi predvsem čezoceanskih skupin.« Katerih skupin, ne razkriva.

»Pripravljeni smo, verjetno pa bo od nas situacija zahtevala spremembe, o katerih že intenzivno razmišljamo,« priznava Črnič.

Jasnega odgovora, ali bo junija še veljala odredba o prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Sloveniji, še ni. A vladni govorec Jelko Kacin je danes namignil, da Sloveniji v boju s koronavirusom dobro kaže in - če bo šlo tako dalje tudi čez bližajoče se velikonočne praznike - bi lahko po tednu, ki sledi, naredili načrt sproščanja ukrepov. 

To bi lahko bila dobra novica za Festival Lent. A v enačbi je še vedno preveč če-jev. 

Drži pa, da bo se Narodni dom Maribor zagotovo moral soočiti tudi z drugimi (finančnimi) posledicami zaradi epidemije koronavirusa in posledičnih ukrepov. A Črnič konkretnega odgovora ne ponudi: »Glede finančne škode pa, žal, še nimamo zbranih vseh podatkov.« 

Datum za letošnji Festival Lent trenutno ostaja nespremenjen - od 26. junija do 4. julija 2020.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Niste normali"valda, da se bo odpovedal. To JE NUJA. Pa menda ne mislite, da bo kdo sploh prišel, ha, ha.

Haja (nepreverjen)

Ne bo neke škode, če bo odpovedan. Vsako leto isto sranje.

komunistka Olga (nepreverjen)

to pa je sranje
kam bomo pa vcat hodili na lenti
če ne bo lenta

Starejše novice