Foto: Bobo
V Mariboru se je prejšnji vikend končal Festival Lent, ki je letos zaradi spremenjenih okoliščin zaključil poletne počitnice in je zaradi epidemije koronavirusa potekal le na manjših prizoriščih.

Festival Lent, ki je navadno predstavljal uvod v poletje, je letos zaradi spremenjenih okoliščin zaključil poletne počitnice. Postregel je z manjšimi prizorišči, na katerih so ustvarjalci festivala dali prednost domačim ustvarjalcem, še vedno je predstavljal zmes glasbe, plesa, gledališča in drugih vsebin.

240 prireditev, okoli 54.500 obiskovalcev

V okviru 'koronske' izvedbe Festivala Lent je skupno potekalo 240 prireditev oziroma dogodkov na 34. prizoriščih.

In sicer se jih je največ zvrstilo na prenovljenem Glavnem trgu, in sicer 27, sledijo Oder Triglav, Mestni park in Vetrinjski dvor z 18. dogodki, Fontana na Lentu s 14., pa Dvorana Union, Centralna postaja, Jurčkov in KMŠ oder, Minoriti - Oder Nove KBM ter Večerov oder z 9. dogodki ...

Skupno je Festival Lent obiskalo 54.500 obiskovalcev, in sicer je bilo skupno prodanih 21.554 vstopnic. Poleg tega je Art kamp, kjer se je odvilo 710 delavnic, obiskalo 18.000 posameznikov, poleg tega pa so brezplačna prizorišča pritegnila še 15.000 drugih obiskovalcev.

Foto: Bobo

1.240 nastopajočih iz 18. držav

Na letošnjem Festivalu Lent je nastopilo 1.240 nastopajočih, in sicer 1.140 domačih in 100 tujih nastopajočih.

Tuji nastopajoči so prišli iz Avstrije, Francije, Hrvaške, Irana, Kolumbije, Libanona, Norveške, Madžarske, Norveške, Poljske, Slonokoščene obale, Srbije, Sudana, Švice, Turčije, Velike Britanije in tudi iz Združenih držav Amerike.

Brez organizatorjev ne gre

Festival Lent 2020 je pripravilo 39 zaposlenih v Narodnem domu Maribor in preko 600 sodelavcev, okoli 60 članov tehničnih ekip, dnevno ga je varovalo 20 varnostnikov in 50 rediteljev.

Od tega je Art kamp sooblikovalo 264 mentorjev in ostalih sodelujočih v okviru 110 organizacij, skupaj s 23. prostovoljci in 12. koordinatorji.

Lent je letos pokrivalo 187 novinarjev in 10 medijev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BRKATO PRASE S…s (nepreverjen)

Maske nosijo samo še bebci keri resno vrvlejo v to ka do jih te maske pred bilo čim zaščitile. Žalostno je to gda gledaš narod po pločnikih, na bicikinaj, v trgovinah, v avtojaj z maskami na gobci.... in se na konci te sploh ne čudiš ka je politikon tan enostavno uspelo s ten svetovnin nategon, če je pa narod totalno neumen. Jelinčič je meo prav gda je izjavo ka je narod v Sloveniji glup.

Starejše novice