Nebo nad festivalskim Mariborom bo v soboto zvečer obarval ognjemet s Starega mostu. Preverite, katere ulice bodo zaradi ognjemeta zaprte.

»Ognjemet je za Festival Lent to, kar je festival za mesto. Je simbol, je praznična predstava barv in teme, ki eksplodira v končno zmago svetlobe. Simbol magične ustvarjalnosti, ki zaznamuje regijo, mesto in Festival Lent kot središče energije tistih idej, ki prinašajo in ohranjajo upanje na boljši jutri in vero v ustvarjalnost ljudi,« o pomeni ognjemeta pravijo organizatorji.

Eksplozije svetlobnih vzorcev bodo Maribor razsvetlile v soboto zvečer s Starega mostu. Zaradi ognjemeta bodo po mestu številne zapore.

Zapore prometa zaradi ognjemeta:

9.00 do 22.30

- zapora vozišča Glavnega mostu za motorni promet od Trga revolucije (Pobreška cesta) do Glavnega trga (krožno križišče)

22.30 – 2.00 (30. 6.)

- popolna zapora Glavnega mostu od Trga revolucije (Pobreška cesta) do Glavnega trga (krožno križišče)

22.30 do 2.00 (30. 6.)

- zapora Titovega mostu za motorni promet in promet koles na odseku od krožišča na Titovi cesti (UI. heroja Bračiča) do vzhodno/zahodne pentlje, vključno s fizičnimi zaporami zavijalnih pasov, na vozišču Pobreške ceste in Titove ceste proti Titovemu mostu

20.00 do 1.00 (30. 6.)

- zapora sprehajalne poti za ves promet na desnem bregu Drave na odseku od gostilne

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Idioti.Kdaj boste nehali s tem psihoterorjem?Ljudje,se posebej starejsi trpijo,prav tako uboge zivali.Sadisti cefurski.V cem je sploh poanta ognjemeta?????

Starejše novice