Tako kot že tradicionalno so generalni sponzorji slavnostno podpisali pogodbe za podporo Festivala Lent, ki se pričenja ta petek. »Končno spet plavamo,« je nad odrom na Dravi navdušen direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina.

Največji multikulturni in multižanrski poletni festival v tem delu Evrope, kot se radi pohvalimo Mariborčani, se pričenja ta petek. Festival Lent bo v svoji že 26. izvedbi v Maribor vabil od petka, 22., do sobote, 30. junija. Tako kot je že v navadi, so nekaj dni pred začetkom festivala generalni sponzorji slavnostno podpisali pogodbe o svoji podpori Festivalu Lent.

»Spet plavamo«

Letošnji festival je nekaj posebnega, saj se po težkem pričakovanju Festival Lent znova vrača na Dravo. Oder na Dravi je postavljen in skorajda že popolnoma pripravljen na petkovo večerno predstavo Labodjega jezera. V izjemni kulisi novonastalega odra, ki ne plava temveč »lebdi« nad Dravo, so dobro razpoloženi pokrovitelji pristavili svoj podpis in besede podpore festivalu s 26-letno tradicijo.

»Spet plavamo, spet smo na plavajočem odru, končno smo našli stalno mesto,« je slavnosti dogodek z razveseljivim tonom pričel direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina, ki ga je mariborski župan Andrej Fištravec dopolnil: »Čisto ne plavamo, saj smo dobro pritrjeni.« Oba sta izrazila veliko zadovoljstvo ob realizaciji dolgo zasledovanega cilja odra na Dravi.

Generalni sponzorji v slavnostnem vzdušju podpisali pogodbe.

Oder lahko zdrži tudi »tisočletne« vode

Ta bo mariborski Lent krasil tudi izven Festivala Lent, saj bo oder postavljen vsako leto od spomladi do jeseni, ko ga bodo pospravili, je pojasnil Fištravec. Ta je opomnil, da oder stoji na trdnih temeljih, ki lahko zdržijo tudi »tisočletne vode, čeprav smo zdaj že vajeni, da imamo vsako leto dvakrat dvestoletne vode.«

Slavnostno razpoloženi so bili tudi predstavniki pokroviteljev. Festival Lent tako podpira tudi Nova KBM, predsednik uprave John Denhof pa je izrazil ponos, ki ga v Novi KBM čutijo ob podpiranju Festivala Lent. Denhof je po podpisu pogodbe izrazil tudi navdušenje nad lokacijo in samim festivalom, na katerega prihaja tudi vsa njegova družina iz ZDA.

Na Festival Lent iz ZDA prihaja celotna družina predsednika uprave Nove KBM.

Prihaja tudi Jakov Fak, za žlahtno kapljico poskrbljeno

Pokroviteljica Odra Triglav v izjemnem ambientu Mestnega parka Zavarovalnica Triglav je na današnjem slavnostnem podpisu razveseljivo naznanila, da v sredo, 27. junija na Triglavov dan junakov prihaja srebrni olimpijec Jakov Fak. Ta bo mariborski mestni park obiskal ob 17. uri. Dogajanje v Mestnem parku bosta s pokroviteljstvom otroških delavnic v Art kampu tudi tokrat podpirali Skupina HSE in Dravske elektrarne Maribor.

Številčna zasedba generalnih sponzorjev je dober garant za nadaljnji razvoj, organizatorje Festivala Lent pa zlasti veseli konstantnost nekaterih posameznih podjetij. Med njimi je tudi Študentski servis Maribor, ki bo poskrbel za ognjemet, s festivalom pa »diha« že od samega začetka. Radio City bo tudi letos festivalski radio, časopis Večer pa ob medijski podpori stoji s svojim Večerovim odrom.

Za žlahtno kapljico bo tako kot že vrsto let tudi letos skrbela Ptujska klet, komedije in stand up predstave pa podpirata Študentska organizacija Univerze v Mariboru in Spar. ŠOUM obenem skrbi, da je Festival Lent dostopnejši za dijake in študente, s čimer se po besedah Vladimirja Rukavine dobro skrbi za prihajajoče generacije obiskovalcev Lenta.

Dobro razpoloženje ob podpisu pogodb.

Festival z odlično varnostjo

V celotni zgodovini Festivala Lent ne pomnijo incidentov, kar je zasluga tudi varnostne službe. Kljub novemu imenu s festivalom ostaja Aktiva varovanje, generalni sponzor pa je tudi Nova ljubljanska banka in Expo Biro, ki s svojimi šotori festivalu pomaga že od samega začetka.

Za ureditev okolice, parkiranje in čistočo skrbita Nigrad ter Snaga, kot pokrovitelj otroškega programa v Vetrinjskem dvoru pa sodeluje tudi Vzajemna. Za prevoz nastopajočih kot uradni prevoznik in avtomobilski partner Festivala Lent skrbita Volvo center Maribor in Avto Koletnik.

Prizorišče Odra na Dravi je skorajda že povsem pripravljeno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice